Zimski sportovi

Vrijeme prijeti skijašicama

Kristian Hohnjec • petak, 29.02.2008.

Organizatori utrka u njemačkom Arberu bore se s vremenskim neprilikama, stoga su predstojeći veleslalom i slalom, na kojem bi trebale nastupiti naše skijašice, pod znakom pitanja. Ani Jelušić dobar rezultat nužno je potreban kako bi povratila izgubljeno samopouzdanje...

Prognoza za Arber sljedećih dana obećava oluju, snijeg i kišu, stoga je FIS-ov direktor Atle Skaardal odlučio da se utrke pomaknu, odnosno da prednost dobije slalom. Razlog je osjetljivost vrha arberške planine, a ukoliko se slalom ne uspije izvesti u subotu probat će se ponovo u nedjelju. Šanse za održavanje veleslalomske utrke u ovim trenucima se ne čine velikima.

Ovo su posljednje tehničke utrke uoči finala Svjetskog kupa u Bormiju, a borbe za male kristalne globuse u punom su jeku. Solidnu prednost na vrhu slalomskog poretka ima Marlies Schild (540 bodova), a glavna prijetnja su joj Nicole Hosp (465) i Tanja Poutiainen (452). Naša Ana Jelušić (135) nalazi se na 11. mjestu i treba joj jedan solidan rezultat kako bi zadržala mjesto među 15, odnosno startni broj u drugoj jakosnoj skupini za početak sljedeće sezone.

U veleslalomu su stvari mnogo jasnije. Denise Karbon samo teorija dijeli od osiguranja prvog kristalnog globusa u karijeri. Talijanka dvije utrke prije kraja ima čak 181 bod prednosti u odnosu na Austrijku Elisabeth Goergl. Po svoj prilici naše skijašice ove sezone u veleslalomu neće uhvatiti bodove.

Lindsey Vonn (1103) sagradila je malu prednost u odnosu na Hosp (1049) na čelu ukupnog redosljeda, a s obzirom na raspored do kraja Amerikanka je prilična favoritkinja da dođe do ponajvećeg uspjeha karijere. Prema planu prva vožnja subotnjeg slaloma trebala bi biti u 10, a druga u 13 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!