Tenis

Senzacija ide dalje

Ivor Krapac • petak, 29.02.2008.

Sergij Stahovski nije se zasitio nakon četvrtfinalne pobjede na PBZ Zagreb Indoorsu i prolaska u svoje prvo ATP polufinale u karijeri. 22-godišnji ukrajinski lucky loser otišao je i korak dalje, do svog prvog finala, bez izgubljenog seta u polufinalnom ogledu sa Simoneom Bolellijem...

Trenutno 209. tenisač svijeta je do svog daleko najvećeg uspjeha stigao sa 6:4 i 6:4 protiv svoga talijanskog vršnjaka, u meču u kojem se sve bitno dogodilo krajem prvog i početkom drugog seta.

Od servis-gema pri zaostatku od 4:3 u prvom do vodstva od 6:4 i 2:0, Stahovski je dobio pet gemova zaredom i time prelomio ovaj meč. Kao i ranije u susretu, do kraja je prošao bez suočavanja s break-loptom.

Slika 1 od 2.
Foto: Kristijan Komarica

"Ovo je kao san, do finala kao lucky loser, naravno da sam sretan", kazao je Stahovski nakon pobjede, ne zaboravivši pritom na čovjeka koji mu je omogućio da uđe u glavni ždrijeb, Michaela Llodru. Francuz je odustao od dolaska u Zagreb u nedjelju nakon osvajanja Rotterdama i Ukrajinac je dobio drugu šansu: "Moram mu poslati poruku sa zahvalom."

22-godišnjak iz Kijeva dodao je da je osjetio nervozu tek nakon breaka u prvom gemu drugog seta: "Počeo sam misliti o finalu, no izvukao sam se par puta na servisu, nakon 0:30."

U pogledu unaprijed prema finalu, Stahovski nije imao preferenciju koga bi htio s druge strane mreže, Ivana Ljubičića ili Marija Ančića: "I jedan i drugi su domaći, a u finalu ni nema razloga željeti nekog protivnika više od drugoga. Pokušat ću igrati najbolje što mogu, a protiv koga ću igrati, sasvim mi je svejedno."

PBZ Zagreb Indoors, 29.2.2008., polufinale: Stahovski (Ukrajina, LL) - Bolelli (Italija) 6:4, 6:4.

Parovi, polufinale: Kas/Wassen (Njemačka/Nizozemska, 2) - Allegro/Peya (Švicarska/Austrija, 4) 6:3, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!