Tenis

Ivanu zagrebački spektakl

Ivor Krapac • petak, 29.02.2008.

Ivan Ljubičić izborio je svoje treće finale u isto toliko nastupa na PBZ Zagreb Indoorsu. Prvi nositelj je u velikom hrvatskom polufinalu protiv Marija Ančića, u odličnoj atmosferi bio nešto čvršći u vrlo neizvjesnom meču, u kojem je gotovo uvijek kad je postalo gusto Ivan imao adut viška, i danas izvanredni servis. Ljubo i Zagreb se vole...

Ni Mario Ančić nije uspio prekinuti stopostotni Ljubičićev niz u polufinalu ovog turnira. Drugi hrvatski "reket" probio se u borbu za naslov sa 7:6(2) i 6:4, uz nekoliko odličnih poena u tie-breaku prvog seta i ponešto Ančićevih pogrešaka previše u drugom, kad mu je igra ipak osjetno pala.

U prvom setu Mario je dugo bio nedodirljiv na servisu, dok je Ivanu išlo puno teže. Dvaput se morao izvlačiti nakon 15:40, u prvom gemu i kod 4:4, no na samo jednoj od te četiri Ančićeve break-lopte se igralo. Kod 30:40 u prvom gemu "Ljubo" se izvukao odličnim prolazom bekhend-paralelom, dok je preostale tri spasio asom ili servis-winnerom.

Slika 3 od 4.
Foto: Kristijan Komarica

S druge strane, Mariju je trebalo čak 19 poena da ispusti poen na svom servisu, nije se dao sve do 30:0 u servis-gemu pri zaostatku od 5:4. Uoči tie-breaka, Ivan je morao izvući još jedan teški servis-gem, držeći za 6:5 nakon 30:30 i tri izjednačenja.

U tie-breaku se sve okrenulo. Dva osvojena poena u šest Ančićevih servis-gemova Ivan je ekspresno udvostručio, s dobrim napadom i završetkom na mreži za 2:0, pa fantastičnim reternom forhendom za još jedan mini-break i povećanje na 3:0. Iz toga se Ančić više nije uspio izvući, ostao je na svega dva poena u tie-breaku.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

U drugom setu presudio je Ljubičićev break u petom gemu, dok je Ančić svoje šanse imao s po jednom break-loptom u drugom i šestom gemu. Na drugoj, kad se Ivan izvukao kod 3:2, imao je dobru priliku, no zapucao je izgledni bekhend u mrežu.

Bila je to jedna od brojnijih Marijevih neforsiranih u drugom setu, a uz to, kao i Ljubičićevo serviranje, nije mogao proći bolje. Za kraj je ostalo Ivanovo mučenje da okonča ovaj dvoboj. Tradicionalno borben dok god ima nade, Mario je izvukao šest meč-lopti, četiri Ivanove prednosti na servisu pri zaostatku od 5:3, pa 40:15 na "Ljubinom" servisu za pobjedu kod 5:4, no sedma je donijela kraj. Prvi nositelj zaključio je u stilu, servis-winnerom, kojih je, uz 13 asova, bilo napretek.

Slika 2 od 3.
Foto: Kristijan Komarica

Slijedi subotnje finale, uz početak u 17,45, s druge strane mreže bit će Sergij Stahovski.

PBZ Zagreb Indoors, 29.2.2008., polufinale: Ljubičić (Hrvatska, 1) - Ančić (Hrvatska) 7:6(2), 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!