Tenis

Vrući dvojac za naslov u Acapulcu

Maja Giljanović • subota, 01.03.2008.

Finale 795.000 dolara vrijednog turnira u Acapulcu odigrat će David Nalbandian i Nicolas Almagro, a također će hvatati po svoj drugi naslov tijekom po obojicu veoma uspješne južnoameričke turneje...

Prvi nositelj i osmi igrač svijeta Nalbandian svoju će drugu uzastopnu titulu nakon prošlotjednog Buenos Airesa i devetu ukupno karijere loviti nakon polufinalne eliminacije Luisa Horne. Peruancu se nekadašnji wimbledonski finalist revanširao za prošlogodišnji poraz (Buenos Aires), a računamo li i Challenger nivo, 26-godišnjak je poveo s 2:1 (slavio je, naime, nekadašnji treći igrač svijeta još 2001. u Ekvadoru).

Nalbandian je i dvije godine starijeg 131. igrača svijeta dobio u dva seta ne izgubivši još uvijek ni seta, a slavio je u prvom redu zahvaljujući visokoj realizaciji (84%) nakon ubačenog prvog servisa (61%). Horni je oduzeo servis četiri puta (50%) dok je on sam spasio jednu jedinu (početkom drugog seta) stvorenu break-šansu.

Argentinac je pobijedio 24. put u posljednjih 26 susreta, a ove je sezone ubilježio 11. pobjedu, devetu uzastopnu. Podbacio je samo na Australianu Openu porazom u trećem kolu od Juana Carlosa Ferrea, a da nije niz bi trajao još od završnice lanjske sezone kada je dvama Mastersima uzastopce u Madridu (Federer) i Parizu (Nadal) osigurao konac sezone među deset najboljih svjetskih igrača.

Sveargentinski finalni okršaj pobjedom nad Jose Acasusom je spriječio šesti nositelj Almagro. Španjolac je protiv 46. igrača svijeta upisao šestu uzastopnu pobjedu (nakon prve dvije koje su 2005. otišle na stranu tri godine starijeg Argentinca), drugu ovosezonsku poslije slavlja u Aucklandu.

Acasuso je za razliku od prethodna dva meča u kojima je pao praktički bez ispaljena metka pogurnuo Almagra do samog limita: 28. igrač svijeta (uskoro će do rankinga karijere - 26. je bio u rujnu lani) je, međutim, izdržao nalet i nakon dva sata i dvadeset minuta igre, unatoč u konačnici manjem broju ukupno osvojenih poena (91 naspram 94), izborio drugo ovosezonsko finale.

Prvo, Costa do Sauipe (Carlos Moya) je rezultiralo trećim naslovom na Touru, a u Acapulcu će 21-godišnjak s ove sezone podjednako impresivnih 14:3 (tim je vredniji glatki 3:0 poraz od našeg Marina Čilića u Melbourneu) ujedno tražiti osvetu za poraz u njihovom dosad odigranom susretu. Lani u Parizu Nalbandian je, naime, slavio dvaput po 6:4.

Acapulco, polufinale:
Nalbandian (Argentina, 1) - Horna (Peru) 7:5, 6:1, Almagro (Španjolska, 6) - Acasuso (Argentina) 6:4, 3:6, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!