Ostali sportovi

Tomasović izborio Peking

Maja Giljanović • subota, 01.03.2008.

Hrvatski teškaš Marko Tomasović polufinalnom je pobjedom nad Robertom Heleniusom na europskom kvalifikacijskom turniru koje se od 25. veljače do danas održava u talijanskoj Pescari izborio vizu za Olimpijske igre u Pekingu...

Splićanin je unatoč ozljedi na bodove 16:7 briljantnom izvedbom slavio protiv Finca kojeg je AIBA-in ždrijeb promovirao u polufinalista nakon diskvalifikacije Davida Arshbe. Porijeklom Rus, ali pod azerbajdžanskom zastavom je, naime, diskvalificiran nakon što je otkriveno da nema potrebne tri godine u novom dresu pa je Helenius kao jedan od trojice boraca od Arshbe svladanih u ranijim kolima dobio prigodu kao luckyloser izboriti Peking.

Tomasović se, međutim, četirima vrhunskim rundama pridružio Mariju Šivoliji koji je Igre izborio ranije u Chicagu na Svjetskom prvenstvu dok će kvartet Vedran Đipalo, Boris i Borna Katalinić te Mirsad Ahmeti posljednju prigodu tražiti na turniru u Ateni (u travnju mjesecu).

Protivnik, pak, Tomasovića u finalu kategorije +91 kilogram nakon pobjede među ostalima i nad Vedranom Đipalom prije četiri dana (tijesno 13:12) bit će Bugarin Kubrat Pulev, a borba je na rasporedu oko 18.30 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!