Tenis

Bjeloruskinja spriječila očekivano

Ivor Krapac • subota, 01.03.2008.

Olga Govorcova nije dopustila očekivani susret Lindsay Davenport i Shahar Peer u finalu WTA turnira u Memphisu. Dok je iskusna Amerikanka obavila ono što se predviđalo glatkom pobjedom nad Marinom Erakovic, petopostavljena Bjeloruskinja priredila je iznenađenje izbacivanjem treće nositeljice Peer, koja neće ponoviti prošlogodišnje finale...

19-godišnja Govorcova se do svog prvog finala u karijeri na WTA turnirima probila sa 6:3, 3:6 i 6:4 protiv Peer, od koje je bila jača i u jedinom dosadašnjem susretu na Touru, s 4:6, 7:5 i 6:2 u prošlogodišnjoj osmini finala Stanforda. Ključni break novog dvoboja dogodio se u posljednjem gemu meča, na servisu treće nositeljice za ostanak u susretu pri zaostatku od 5:4 u odlučujućem setu.

"Nisam najbolje započela sezonu, no prošlog tjedna u Dohi vratila sam samopouzdanje i sada igram dobro", kazala je Bjeloruskinja, koja je prije sedam dana u Kataru u prvom kolu prošla predajom Sanije Mirze u trećem setu, da bi u drugom zapela na Ani Ivanović.

Lindsay Davenport upisala je očekivano glatkih 6:0 i 6:3 protiv novozelandske kvalifikantice Marine Erakovic, u meču kojeg je razriješila dobivanjem prvih devet gemova. Nakon zaostatka od 6:0 i 3:0, Erakovic se više nije mogla vratiti.

Za razliku od Govorcove, čiji je najbolji dosadašnji rezultat na WTA Touru bilo prošlogodišnje polufinale Taškenta, rubrika uspjeha 31-godišnje četvrtopostavljene Amerikanke broji već 54 WTA naslova, sa šansom da u Memphisu stigne do 55. Davenport će u subotu odigrati 93. finale karijere na WTA turnirima, jubilarno stoto je sve bliže.

WTA Memphis, 29.2.2008., polufinale: Davenport (SAD, 4) - Erakovic (Novi Zeland, Q) 6:0, 6:3, Govorcova (Bjelorusija, 5) - Peer (Izrael, 3) 6:3, 3:6, 6:4.

Parovi, polufinale: Haynes/Washington (SAD) - Lepchenko/Rodina (SAD/Rusija) 6:3, 6:1, Davenport/Raymond (SAD, 3) - Arvidsson/Czink (Švedska/Mađarska) 4:6, 6:2, 10:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!