Tenis

"Jedva čekam naspavati se"

Mario Lešković • subota, 01.03.2008.

Na susret s novinarima nakon finala zagrebačkog dvoranskog turnira prvi je došao Ivan Ljubičić, koji nije pokazao nikakvo razočaranje ovim, ipak neočekivanim porazom. Rekao je da je Ukrajinac Sergij Stahovski danas jednostavno bio bolji...

Na pitanje novinara je li podcijenio protivnika, Ivan je rekao: "Naravno da nisam. Čovjek je odigrao tjedan karijere. Igrao je odgovorno na moje servise, stalno je prijetio i zasluženo pobijedio. Iako sam sve pokušao, nisam imao šanse."

Slika 3 od 4.
Foto: Kristijan Komarica

Vezane vijesti

Nije se moglo izbjeći pitanje o opomeni u šestom gemu drugog seta, koju mu je sudac Lahyani dao zbog otezanja na servisu Stahovskog: "Ovakvu opomenu nisam dobio u životu. Vratio sam se na teren unutar roka, ali sudac jednostavno nije uvažio moj odgovor da sam morao popraviti žice, ne mogu vjerovati da je tako iskusan sudac reagirao na takav način."

Slika 2 od 3.
Foto: Kristijan Komarica

O nastavku sezone rekao je: "Zadovoljan sam trenutnom formom i sad idem na dva turnira u Ameriku. Najbitnije mi je zdravlje pa će doći i rezultati."

Na spomen Umaga i mogućnosti nastupa, Ivan je rekao da ne zna hoće li će zaigrati na najstarijem hrvatskom ATP turniru zbog Olimpijskih igrara u Pekingu koje dolaze u jako nezgodno vrijeme, uz dodatak da svi igrači imaju problema s planiranjem drugog dijela sezone.

Neočekivani pobjednik došao je sa smiješkom, a o meču je rekao: "Nisam očekivao pobjedu, bilo je neizvjesno, ali sam iskoristio svoje prilike i time usmjerio meč na svoju stranu."

Na upit novinara servira li bolje Karlović ili Ljubičić, a obojicu je svladao na ovom turniru, izjavio je: "Karlo drugačije udara lopticu, pod neugodnim kutem, a Ljubo je snažniji, precizniji i prodorniji."

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Kada su mu novinari spomenuli i pitali ga za noć uoči meča, Ukrajinac je otkrio da nije puno spavao i da je bio jako nemiran, te da jedva čeka da se dobro naspava. Idući nastup, kako je najavio, imat će na Challengeru u Sarajevu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!