Tenis

Dementijevoj ruski okršaj

Branimir Korać • nedjelja, 02.03.2008.

U sjajnom završnom dvoboju na jakom turniru u Dubaiju Elena Dementijeva odnijela je pobjedu. U susretu protiv sunarodnjakinje Svetlane Kuznjecove slavila je u tri seta...

Sjajan finalni dvoboj u Dubaiju. Elena Dementijeva na kraju je ipak zasluženo uzela naslov pobjednice, a Svetlana Kuznjecova može biti nezadovoljna prezentacijom u finalu. Druga nositeljica puno je griješila, posebno u trećem setu gdje je Dementijeva posve dominirala.

Kuznjecova je dobro počela i uzela prvi set sa 6:4. Dementijeva je u tom razdoblju imala ogomnih problema sa servisom, posebno nakon vodstva 3:2 i druga nositeljica je to znala iskoristiti. Međutim, već u drugom setu situacija se mijenja, Kuznjecova pod pritiskom snažnih napada Dementijeve radi brojne pogreške i vrlo brzo osma nositeljica ima dvostruki break i 4:1. U trećem setu odmah je Dementijeva otišla do 2:0, držala prednost i na kraju seta napravila još jedan break za pobjedu.

"Presretna sam, ovo je prvi put da igram na ovom turniru i ovo je velika pobjeda. Mislim da sam odigrala svoj najbolji meč u dugo vremena", bila je zadovoljna Dementijeva. S druge strane Kuznjecova nije imala razloga za zadovoljstvo. "Jako sam nezadovoljna svojom igrom. Imala sam dosta prilika za pobjedu, ali nisam ih iskoristila".

WTA Dubai, finale:
Elena Dementijeva (Rusija, 8) - Svetlana Kuznjecova (Rusija, 2) 4:6, 6:3, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!