Zimski sportovi

Karbon bez utrke do kristalnog globusa

Zvonimir Šimunović • nedjelja, 02.03.2008.

Kako su organizatori utrka Svjetskog kupa za skijašice u Arberu odlučili da neće ni pokušavati održati veleslalomsku utrku, a čelni ljudi FIS-a potvrdili da isto neće nadoknađivati do kraja sezone, Talijanka Denise Karbon osigurala je mali kristalni globus u ovoj disciplini...

Otkazivanjem pretposljednjeg veleslaloma sezone zbog nevremena u Njemačkoj i odlukom FIS-a da do kraja sezone neće biti zamjene za ovu utrku, 27-godišnja Talijanka po prvi je puta u karijeri osvojila mali kristalni globus. Karbon je ove sezone zaista bila razred za sebe u veleslalomu. Pobijedila na pet od šest održanih te jednu utrku prije kraja (završnica Svjetskog kupa u Bormiju) ima 181 bod prednosti ispred Austrijanke Elisabeth Goergl.

"Više bih voljela da sam ovaj naslov potvrdila na stazi, no vremenski uvjeti bili su zaista grozni. Ovo je potvrda dugogodišnjeg mukotrpnog rada i velika nagrada za cijeli moj team"- izjavila je Karbon nakon saznanja da je postala prva Talijanka nakon Deborahe Compagnoni (1997.) s veleslalomskim kristalnim globusom.

Svjetski kup, veleslalom, skijašice:
1. Denise Karbon (Italija) 560 bodova
2. Elisabeth Goergl (Austrija) 379
3. Manuela Moelgg (Italija) 279
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!