Nogomet

Sramota navijača Aston Ville

Ante Pažanin • nedjelja, 02.03.2008.

Sedam dana nakon Eduardove ozljede bura oko cijele priče se ne stišava, naš najbolji napadač i jedan od najomiljenijih igrača dobija potporu iz cijelog svijeta, od navijača iz Hrvatske preko navijača Arsenala do svih onih koji suosjećaju s Duduom zbog njegove teške ozljede. Nažalost, kao i uvijek, i u ovoj priči postoje oni koji u svemu tome vide smijeh i zabavu i morbidno se šale na Duduov račun. Tako su na jučerašnjoj prvenstvenoj utakmici Arsenala i Aston Ville na Emirates stadionu gostujući navijači pjevali pogrdne pjesme o Eduardu...

Tjedan dana nakon šokantne ozljede i loma noge Eduarda njegov klub Arsenal morao je 'krenuti dalje' i nastaviti svoj trnovit put prema mogućem naslovu prvaka Engleske. Tako su jučer Topnici ugostili ove godine vrlo dobru Aston Villu i nakon slabog izdanja uspjeli golom Bendtnera izvući bod što ih još uvijek drži na čelu ljestvice, samo bod ispred zahuktalog Manchester Uniteda. Eduardo je očito navijačima Topnika 'ušao pod kožu' kao i cijeloj engleskoj javnosti. Tako su tribine Emirates stadiona bile pune Eduardovih dresova, transparenata podrške i željama za brzim oporavkom, a isto je učinio i Arsenal putem pokretnih reklama.

Da sve to skupa ne bi bilo tako lijepo i dirljivo potrudili su se navijači Aston Ville pjevajući pogrdne pjesme o Duduu, uspoređujući ga s Heather Mills, bivšom ženom člana Beatlesa Paula McCartneya kojoj je amputirana noga. Taj uradak navijači Ville navodno su preuzeli od ljutih suparnika Arsenala, navijača Tottenhama i tako si priskrbili veliku sramotu, šok i osude engleske nogometne javnosti. Navijači Arsenala nisu mogli ostati ravnodušni i sve je rezultiralo manjim sukobima na stadionu prije kraja prvog poluvremena. Manjih sukoba bilo je i nakon utakmice, a 10-ak gostujućih navijača uhićeno je, dok je jedan s težim ozljedama završio u bolnici nakon malo jačeg sukoba s domaćim navijačima.

Menadžer Arsenala Arsene Wenger kratko je prokomentirao incident tako što je ustvrdio da se još jednom pokazalo da ljudska glupost nema granica, dok je trener gostiju Martin O'Neill rekao da su takve pjesme razočaravajuće. Ipak ovakve ružne priče neće zasjeniti sve ono lijepo što se oko Eduarda zadnjih sedam dana događalo. Eduardo dobija poruke ohrabrenja iz cijelog svijeta, preko službenih stranica Arsenala primio je preko 20 tisuća e-mailova, a klub navijača Arsenala u Hrvatskoj uručio mu je tiskanu knjigu sa svim mailovima podrške upućenim preko njihovih stranica.

Eduardo je, nakon što je osvojio srca navijača Dinama i Hrvatske, isto uspio i sa srcima navijača Arsenala, ljubitelja nogometa u Engleskoj i cijelom svijetu. Uz ovakvu podršku ne treba sumnjati da će se Dudu na terene vratiti i prije predviđenog roka i opet nas uveseljavati svojim dobrim igrama i golovima...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!