Tenis

Marin testira melbournskog pobjednika

Ivor Krapac • nedjelja, 02.03.2008.

Marin Čilić bit će drugi hrvatski tenisač u posljednjih nekoliko tjedana koji će imati priliku zaigrati protiv Novaka Đokovića, ovogodišnjeg pobjednika Australian Opena i trećeg tenisača svijeta. Nakon što je Ivan Dodig u prvoj polovici veljače pao u dva seta u prvom kolu Marseillea, Marin će pokušati napraviti nešto više na startu jakog ATP turnira u Dubaiju...

Treći hrvatski "reket" stigao je u najveći grad UAE tražeći bolji nastup i rezultat nego ovog tjedna na PBZ Zagreb Indoorsu, kad je, ipak razočaravajuće, kao peti nositelj u osmini finala zapeo na Talijanu Simoneu Bolelliju. No, ždrijeb ga baš nije pomazio - iako je Dubai vrlo jak, u glavnom turniru bilo je slabijih potencijalnih startnih suparnika od Đokovića.

Ako priredi iznenađenje i eliminira trećeg na svijetu, Marin će u osmini finala naići na boljeg iz ogleda Mihaila Južnjog i Fabricea Santoroa. Uz Đokovića, dodajmo da se u toj četvrtini ždrijeba od nositelja nalazi i sedmopostavljeni Francuz Richard Gasquet.

O jačini Dubaija, točnije, o financijskog moći organizatora, dovoljno govori da će u UAE zaigrati i prva dvojica na svijetu. Branitelj naslova Roger Federer u prvom kolu ide na Andyja Murraya, dok će Rafaela Nadala čekati njemački izazov, sudar s Philippom Kohlschreiberom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!