Košarka

Ukić vrlo dobar u pobjedi, Radulović u porazu

Ivana Spahija • nedjelja, 02.03.2008.

Odigrani su svi susreti 25. kola talijanske košarkaške lige. Repešina Lottomatica Roma kod kuće je došla do pobjede nad momčadi Benettona, a Roko Ukić je dosta pridonio pobjedi rimske momčadi. Nikola Radulović se prilično istaknuo u porazu svog Air Avellina od momčadi Pierrela...

Lottomatica Roma na domaćem je terenu svladala Benetton rezultatom 79:64. Prvo i jedino vodstvo u susretu gosti su ostvarili u trećoj minuti kada su poveli s 5:7, a nakon toga utakmica je bila jednosmjerna ulica za rimske košarkaše. Domaćini su nakon prvih deset minuta imali prednost od devet poena (26:17), a na odmor su otišli pri +10 (44:34). Treća četvrtina donijela je 11 poena prednosti Lottomatice (67:46), a domaćini su na kraju još pojačali ritam i uzeli pobjedu s konačnih +15.

Prvo ime susreta je Erazem Lorbek iz pobjedničke momčadi, ubacio je 17 poena uz pet skokova i jednu asistenciju. Vrlo dobar je bio i naš Roko Ukić koji je za 27 minuta provedenih u dresu Lottomatice postigao 14 poena uz jedan skok i dvije asistencije. Iz Benettona, najviše se istaknuo Lionel Chalmers sa 14 ubačenih poena.

Pobjedu na domaćem terenu upisala je i momčad Pierrela, koja je u Capo d'Orlandu nadigrala Air Avellino rezultatom 84:76. Gosti iz Avellina su katastrofalno ušli u utakmicu, domaćini su već nakon prve četvrtine imali +15 (23:8), a do poluvremena se ta prednost Pierrela popela na +21 (45:24). Ništa drugačije nije bilo u nastavku, na kraju treće četvrtine domaćini su imali 25 poena prednosti (69:44), a košarkaši Air Avellina probudili su se tek u posljednjih deset minuta, ali nisu uspjeli nadoknaditi taj ogromni zaostatak.

Pobjedi Pierrela najviše je pridonio Charles Judson Wallace, koji je postigao 20 poena uz čak 14 skokova i dvije asistencije. Nikola Radulović je za 22 minute provedene u dresu Avellina postigao 15 poena kojima je pridodao tri skoka i dvije asistencije, a ujedno je bio i najbolji pojedinac gostujuće momčadi.

Bolonjski derbi između momčadi La Fortezze i Upim Bologne pobjednika je dobio tek nakon produžetaka, a više sreće imali su košarkaši Upim Bologne koji su upisali tijesnu pobjedu rezultaotm 92:95. Cijeli je susret bio izjednačen, na poluvremenu su košarkaši Upima imali tek pola koša prednosti (45:46). Posljednja četvrtina donijela je izjednačenje, nekoliko sekundi prije kraja La Fortezza je imala vodstvo od 80:78, ali su "gosti" dvjema slobodnim bacanjima izjednačili na 80:80. Rezultat je i u posljednjoj minuti prvog produžetka bio izjednačen (91:91), ali su košarkaši Upima s nekoliko slobodnih bacanja došli do konačne pobjede.

Prvo ime susreta je raspoloženi Horace Jenkins, koji je sa svojih 27 poena najviše pridonio pobjedi Upim Bologne. Naš Dalibor Bagarić na parketu je proveo 16 minuta u dresu pobjedničke momčadi, ubacio je četiri poena uz dva skoka. Iz momčadi La Fortezze, najbolji je bio Alan Andreson s 22 postignuta poena uz sedam skokova.

Vodeći Montepaschi je u gostima kod Angelica u Bielli ostvario pobjedu rezultatom 62:88. Košarkaši iz Siene standardno su uspavano ušli u utakmicu pa je nakon prvih deset minuta rezultat bio izjednačen (13:13). No, to je bilo samo zagrijavanje za vodeću momčad prvenstva. Gosti su na odmor otišli pri prednosti od +11 (33:44), a u nastavku su košarkaši Montepaschija još pojačali te su na kraju treće četvrtine imali 22 poena prednosti (44:66). Posljednja četvrtina bila je samo rutina za vodeće, koji su na kraju pobjedu uzeli s konačnih 26 poena prednosti.

Prvo ime susreta je B.J. Elder iz momčadi Angelica, postigao je 19 poena kojima je pridodao četiri skoka i dvije asistencije, dok je pobjedi Montepaschija najviše pridonio Vlado Ilievski sa 16 postignutih poena uz jedan skok i isto toliko asistencija.

Košarkaši Armani Jeansa kod kuće su svladali momčad Premiate iz Montegranara rezultatom 78:74, a iz redova pobjedničke momčadi najuspješniji je bio Melvin Booker koji je postigao 20 poena uz četiri skoka i tri asistencije. Na domaćem terenu uspješna je bila i momčad Eldo Napolija, koja je sa 84:75 došla do pobjede nad Cimberijom iz Varesea, a pobjedi Elda najviše je pridonio Jumaine Jones sa 24 ubačena poena.

Uspješna je bila i momčad Tisettante iz Cantua, koja je, najviše zahvaljujući 22 poena odličnog DaShauna Wooda, došla do tijesne pobjede nad Scavolinijem, bilo je 83:80 za domaćine. Pobjedu u gostima ostvarili su košarkaši Solsonice koji su u Udinama svladali momčad Snaidera rezultatom 67:79, a pobjedi gostiju najviše je pridonio Morris Finley s 26 postignutih poena.

Lega A Basket, 25. kolo: Armani Jeans Milano - Premiata Montegranaro 78:74, Eldo Napoli - Cimberio Varese 84:75, La Fortezza Bologna - Upim Bologna 92:95, Angelico Biella - Montepaschi Siena 62:88, Lottomatica Roma - Benetton Treviso 79:64, Pierrel Capo d'Orlando - Air Avellino 84:76, Snaidero Udine - Solsonica Rieti 67:79, Tisettanta Cantu - Scavolini Spar Pesaro 83:80, Legea Scafati - Siviglia Wear Teramo 95:75.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!