Tenis

Novi udar misterioznog

Ivor Krapac • ponedjeljak, 03.03.2008.

Steve Darcis, 23-godišnje belgijsko čudo, bljesnulo je ponovno. Nakon što je prošlog srpnja praktički niotkuda osvojio Amersfoort, Darcis se javio još jednom. Gotovo jednako senzacionalno i bez ikakve najave otišao je do kraja na ATP turniru u Memphisu...

Amersfoort, pa dugo ništa na ATP turnirima, pa još jedan pobjednički tjedan, ovog puta na američkom tlu - tako je ukratko izgledao Belgijčev put od sredine srpnja prošle godine, kada su ga pratitelji tenisa upamtili po osvajanju turnira u Nizozemskoj. Tada je stigao iz kvalifikacija i slavio kao tek 297. na svijetu, u međuvremenu se probio na trenutno 81. mjesto, a čak ni s te pozicije nitko ga nije vidio kao pobjednika u najvećem gradu Tennesseeja. No, dogodilo se.

Belgijski tenisač, koji će sredinom ožujka napuniti 24 godine, zaokružio je put do drugog ATP naslova u karijeri sa 6:3 i 7:6(5) protiv osmopostavljenog Šveđanina Robina Söderlinga, četvrtfinalnog "krvnika" prvog nositelja i prošlogodišnjeg finalista Andyja Roddicka.

Nakon dolaska do titule, Darcis ni sam nije mogao objasniti što se dogodilo: "Zaista mi još nije jasno što sam napravio, ako me isto pitate sutra, valjda ću bolje odgovoriti. Nevjerojatan je osjećaj, teško mi je pronaći objašnjenje za ovo."

Naslov u turniru parova pripao je prvim nositeljima, Indijcu Maheshu Bhupathiju i Bahamcu Marku Knowlesu. Iskusni dvojac dohvatio je titulu sa 7:6(5) i 6:2 protiv tajlandske braće blizanaca Ratiwatana, Sanchaija i Sonchata.

ATP Memphis, 2.3.2008., finale: Darcis (Belgija) - Söderling (Švedska, 8) 6:3, 7:6(5).

Parovi, finale: Bhupathi/Knowles (Indija/Bahami, 1) - San. Ratiwatana/Son. Ratiwatana (Tajland) 7:6(5), 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!