Košarka

Dobra izdanja Perkovića i Longina

Sanja Čalić • ponedjeljak, 03.03.2008.

U 22. kolu Branimir Longin i Jasmin Perković ponovno su svojim vrlo dobrim nastupom dali veliki doprinos pobjedi EWE Basketsa, dok su Artland Dragonsi pobjedom nad Bremerhavenom učvrstili vodeću poziciju na ljestvici...

Kao najbolji strijelac Branimir Longin (15 poena, dva skoka) predvodio je EWE Basketse do pobjede nad NY'er Phantomsima (80:67), u čemu mu je s 12 poena, šest skokova i četiri asistencije pripomogao i Jasmin Perković u susretu u kojem je domaća momčad nakon ravnopravne borbe ključnu prednost ostvarila u trećoj četvrtini.

Iako je S. City Jena u završnu četvrtinu susreta s EnBW-om (69:71) ušla s prednošću u svojim rukama, gostujuća je momčad, na čelu s Rossom (21 poena, četiri skoka i četiri asistencije), u posljednjih deset minuta susreta uspjela tu prednost anulirati i upisati nove bodove.

Köln 99ersi, predvođeni izvrsnim Greenom (28 poena, šest skokova) zadali su mnogo poteškoća Albi (78:80), poglavito u prvom dijelu susreta, no berlinska je momčad u drugom poluvremenu uspjela nadoknaditi zaostatak, te je u vrlo neizvjesnoj posljednjoj četvrtini odigrala bolje što joj je i donijelo pobjedu.

Na gostujućem je terenu BG 74 Göttingen u drugom poluvremenu uspio slomiti vrlo jak otpor kojeg je dotad pružao ratiopharm Ulm (79:89), te ostvariti prednost koja im je donijela pobjedu u čemu je veliki doprinos imao Jenkins ubacivši 16 poena kojima je pridodao pet skokova i četiri asistencije.

Već je u prvom poluvremenu, gdje je ostvarila prednost od čak 24 poena, momčad digibu Basketsa napravila ogroman korak ka pobjedi nad Walter Tigersima (89:56), no ni time se nisu zadovoljili te su i u trećoj dionici nastavili s demoliranjem svojih protivnika u čemu ih je predvodio Edwin (16 poena, dva skoka, četiri asistencije), dok su gosti do kraja uspjeli tek malo ublažiti vrlo uvjerljiv poraz.

Pobjedu na domaćem terenu ostvario je TBB Trier, usprkos tek sedam postignutih poena u drugoj dionici i vrlo dobrom nastupu Umeha (28 poena, četiri skoka) u redovima Giessena, no domaća je momčad u trećoj dionici došla do vrlo značajne prednosti koju je do kraja susreta i povećala (69:61).

Ključno je vodstvo za pobjedu nad Bremerhavenom momčad Artland Dragonsa ostvarila na samom početku susreta, koje je, kako se kasnije pokazalo, bilo nedostižno za domaće koji su u nastavku jako dobro parirali vodećoj momčadi prvenstva (74:79) u čijim su redovima po 19 poena postigli McIntosh i Rodgers.

Nate Fox (21 poen, 11 skokova) je bio glavni pokretač Giantsa iz Leverkusena u pobjedi nad Dt.Bank Skylinersima (86:79), a u vrlo izjednačenoj borbi u kojoj su i gosti imali svoje prilike za pobjedu Giantsi su prednost koja im je donijela nove bodove izborili u drugoj dionici.

Od prvog su trenutka Brose Basketsi krenuli silovito u ogledu s Telekom Basketsima (79:50), a susret su prelomili u drugoj četvrtini gdje su svoje protivnike limitirali na svega osam poena u čemu je mnogo zasluga imao Mitchell upisavši 15 poena, šest skokova i četiri asistencije.

Njemačka liga, 22. kolo: EWE Baskets – NY'er Phantoms 80:67, S.City Jena – EnBW Ludwigsburg 69:71, Köln 99ers – Alba Berlin 78:80, ratiopharm Ulm – BG 74 Göttingen 79:89, digibu Baskets – Walter Tigers 89:56, TBB Trier – Lti Giessen 46ers 69:61, Bremerhaven – Artland Dragons 74:79, Bayer Giants Leverkusen – Dt. Bank Skyliners 86:79, Brose Baskets – Telekom Baskets 79:50

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!