Tenis

Nositeljice prošle, Mamić sutra

Ivor Krapac • ponedjeljak, 03.03.2008.

Prvi dan WTA turnira u Bangaloreu prošao je bez krivog koraka dviju aktivnih nositeljica, Agnes Szavay i Sybille Bammer. Teži posao imala je Austrijanka, koja se izvukla preokretom nakon izgubljenog prvog seta...

Šestopostavljena Bammer, kojoj je nedavno četvrtfinale Dohe jedini spomena vrijedni rezultat u dosad slaboj sezoni, preskočila je startnu prepreku u Indiji s 2:6, 6:3 i 7:5 protiv Japanke Akiko Morigami.

Peta nositeljica Szavay prekinula je seriju od četiri poraza započetu u prvoj polovici prošlog mjeseca u Parizu, kad je dogurala do finala, pa zapela na Ani Čakvetadze. U međuvremenu je zaustavljena u prvom kolu Antwerpena (Alisa Klejbanova), Dohe (Ai Sugiyama) i Dubaija (Morigami), a da se crni niz ne nastavi pobrinula se sa 6:1 i 6:4 protiv Shikhe Uberoi, domaće predstavnice s pozivnicom.

Sanda Mamić imat će prvi izazov u utorak ujutro po hrvatskom vremenu. 22-godišnja Zagrepčanka, koja igra svoj prvi WTA turnir nakon Portoroža u rujnu 2005., u drugom meču iza 6,30 sati ide na Yung-Jan Chan s Kineskog Tajpeha, 67. na svijetu.

WTA Bangalore, 3.3.2008., prvo kolo: Nakamura (Japan) - Tanasugarn (Tajland) 6:7(5), 6:1, 6:2, Amanmuradova (Uzbekistan) - Švedova (Rusija) 6:3, 3:6, 6:3, Szavay (Mađarska, 5) - S. Uberoi (Indija, WC) 6:1, 6:4, Bammer (Austrija, 6) - Morigami (Japan) 2:6, 6:3, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!