Tenis

Dvije dalje, dvije ispale

Ivor Krapac • srijeda, 05.03.2008.

Osmina finala WTA turnira u Bangaloreu u srijedu je bila nepremostiva za dvije postavljene tenisačice, Mađaricu Agnes Szavay (5.) i Austrijanku Sybille Bammer (6.). Dvije su zapele, a druge dvije nositeljice probile su se među posljednjih osam. Serena Williams i Patty Schnyder nisu se dale iznenaditi...

Prvi meč srijede donio je najzvučnije ispadanje trećeg dana turnira. Petopostavljena Agnes Szavay, 18. na svijetu, nasukala se s 4:6, 7:6(4) i 6:4 u korist 23-godišnje Uzbekistanke Akgul Amanmuradove, nastavivši neuvjerljivu sezonu u kojoj se dosad istaknula jedino finalom Pariza sredinom veljače. Dok Mađarici ne ide po željama, Uzbekistanka je u drugom indijskom nastupu zaredom stigla do vrijednog skalpa - na startu turnira iznenadila je braniteljicu naslova Jaroslavu Švedovu.

Šesta nositeljica Sybille Bammer oprostila se bez osvojenog seta u osmini finala. 27-godišnja Austrijanka je i drugi puta na ovom turniru pretrpjela poraz od Ruskinje Anastasije Rodionove - nakon što je bila bolja prije dvije godine u prvom kolu, 25-godišnja ruska tenisačica s prebivalištem u Melbourneu ove je srijede ponovno pokazala više, slavivši sa 7:6(5) i 6:2.

Rodionova će se u četvrtfinalu sresti s trećepostavljenom Serenom Williams. Serena je u svom prvom nastupu u singlu nakon poraza od Jelene Janković u četvrtfinalu Australian Opena imala težak posao samo u prvom setu protiv 34-godišnje Izraelke Tzipore Obziler, koju je slomila sa 7:5 i 6:0. Iskusna izraelska igračica dvaput je imala break prednosti u prvom setu, a nakon što je to propustila, drugi je bio samo formalnost.

Akgul Amanmuradova pokušat će, pak, napraviti novi korak u četvrtfinalnom ogledu s četvrtom nositeljicom Patty Schnyder. Švicarka je u tie-breaku ispustila prvi set protiv Aiko Nakamure, no nastavak je prošao bez iznenađenja, uz prolaz sa 6:7(1), 6:4 i 6:2.

U četvrtak će svoj meč osmine finala odigrati jedina hrvatska predstavnica na ovom turniru, povratnica Sanda Mamić, koja za prolaz u četvrtfinale mora preko prvopostavljene Srpkinje Jelene Janković, četvrte na svijetu. Hrvatsko-srpski ogled bit će drugi u sutrašnjem poslijepodnevnom programu po lokalnom vremenu. U prvom, s početkom u 12,30 po hrvatskom, na središnji teren izlaze Venus Williams i Shuai Peng, nakon njih na redu su Mamić i Janković.

WTA Bangalore, 5.3.2008., osmina finala: Schnyder (Švicarska, 4) - A. Nakamura (Japan) 6:7(1), 6:4, 6:2, Amanmuradova (Uzbekistan) - Szavay (Mađarska, 5) 4:6, 7:6(4), 6:4, Rodionova (Rusija) - Bammer (Austrija, 6) 7:6(5), 6:2, S. Williams (SAD, 3) - Obziler (Izrael) 7:5, 6:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!