Košarka

Montepaschi pao u Beogradu

Goran Markuš • srijeda, 05.03.2008.

Više od šest tisuća posjetitelja zatreslo je Pionir Arenu nakon velike završnice i pobjede Partizana protiv naizgled snažnije momčadi Montepaschija. U uzbudljivoj završnici Partizan je stigao do druge uzastopne domaće pobjede…

Nakon odličnog otvaranja utakmice Partizan je stigao do solidnog vodstva 14:6, no Siena vođena Shaunom Stonerookom ne odustaje i vraća se u igru smanjujući razliku na samo dva poena prije kraja poluvremena. Benjamin Eze zasigurno je najzaslužniji za seriju 0:10 koju Montepaschi radi već na samom početku nastavka čime svoju momčad dovodi na visokih 11 poena prednosti.

Međutim, Partizan se ne predaje te agresivnom igrom s Miltom Palaciom na čelu dolazi do izjednačenja samo tri minute prije kraja utakmice. Tri izjednačenja, tri promjene vodstva u tri posljednje minute susreta rezultirale su glasnim slavljem domaćina koji su nanijeli prvi poraz Montepaschiju u skupini D.

Zabivši ogromnih 26 poena, od kojih je čak 14 postigao u posljednjoj četvrtini, Palacio je osim najboljeg učinka u sezoni zasluženo odnio i titulu heroja ovog susreta. "U posljednjim minutama vladalo je potpuno ludilo na terenu. Sjećam se samo da sam suigračima rekao da mi daju loptu i za ostalo se ne brinu", izjavio je neposredno nakon susreta domaći junak, Milt Palacio.

Skupina D, 5. ožujak: Partizan Igokea – Montepashi Siena 78:75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!