Košarka

Arisu prva pobjeda, Planinić iznad svih

Sanja Čalić • srijeda, 05.03.2008.

U četvrtom kolu skupine E Aris je na gostujućem parketu svladao Fenerbahče ostvarivši tako svoju prvu pobjedu u skupini, a do novih je bodova stigla i Tau Ceramica u čijim se redovima posebno istaknuo Zoran Planinić

Fenerbahče Ulker – Aris TT Bank 59:60

Iako je Aris mnogo bolje otvorio susret od svojih domaćina stvorivši si serijom 8:0 prednost koju je sačuvao do kraja prve četvrtine, Fenerbahče se u drugoj dionici u potpunosti vratio u igru, budući da je svoj je zaostatak smanjio već na samom početku nastavka, a unatoč mnogo lošijem šutu za tri poena (1/7 – 14 %), domaća je momčad na odmor otišla s minimalnim zaostatkom (32:34).

Treću je dionicu, u kojoj je Aris uspio povećati prednost s poluvremena, obilježilo nadmetanje Solomona koji je do 29. minute bio jedini strijelac Fenerbahčea u ovoj četvrtini i Masseya u čijoj je režiji do iste minute bilo čak osam od 12 Arisovih koševa. Upravo je Massey (18 poena, osam skokova, dvije asistencije) u vrlo neizvjesnoj završnici pogođenim slobodnim bacanjem donio Arisu pobjedu (59:60).

Priliku za pobjedu domaćih propustio je u posljednjim sekundama susreta Solomon (13 poena, jedan skok), koji je uz Asika (13 poena, 11 skokova, pet blokada) bio najraspoloženiji igrač Fenerbahčea.

Tau Ceramica – Lietuvos Rytas 87:84

U vrlo izjednačenoj bitci koju je tijekom čitavog susreta vodila s Rytasom, Tau Ceramica je do značajnije prednosti došla u početnim minutama susreta serijom 10:0, no gosti su ipak nakon toga posložili svoje redove te su do kraja prve četvrtine smanjili zaostatak (28:26). Rytas je u 19. minuti nakon dugo vremena i poveo, no rezultat nije dugo ostao na njihovoj strani, budući da je Tau Ceramica uskoro prešla u vodstvo koje nije ispuštala iz svojih ruku do ulaska u završnu dionicu.

Iako je Rytas s čak sedam uzastopnih koševa Lukauskisa opasno zaprijetio približivši se Tau Ceramici na samo dva poena zaostatka koja su do 36. minute i anulirali, španjolska je momčad serijom 9:0 u vrlo izjednačenoj završnici napravila korak bliže pobjedi koju je pogođenim slobodnim bacanjem zapečatio Vidal (87:84).

Sjajnu je večer u momčadi Tau Ceramice imao Planinić koji je u 40 minuta provedenih na parketu upisao 16 poena, šest skokova i osam asistencija, čime je uz Prigionija (16 poena, dva skoka, četiri asistencije) bio ponajbolji igrač susreta, dok je Rytas predvodio Price s 14 poena, tri skoka i osam asistencija.

Euroliga, skupina E, četvrto kolo: Fenerbahče Ulker – Aris TT Bank 59:60, Tau Ceramica – Lietuvos Rytas 87:84

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!