Zimski sportovi

Povratak u Crans Montanu

Kristian Hohnjec • petak, 07.03.2008.

Švicarska Crans Montana posljednja je stanica Svjetskog kupa za skijašice uoči velikog finala u Bormiju. Borba za veliki kristalni globus između Lindsey Vonn i Nicole Hosp se nastavlja, a saznat ćemo dobitnicu malog u kombinaciji...

S obzirom na raspored do kraja, Lindsey Vonn u sjajnoj je prilici da sačuva prednost od 54 boda ispred Hosp i stigne do prvog velikog kristalnog globusa u karijeri. Bit će ovo prva utrka u Crans Montani nakon deset godina, kada je spust otkazan zbog kobnog pada Picabo Street (propustila dvije sezone).

Slika 1 od 1.
Foto: Goran Pervan

Upravo je Street bila posljednja Amerikanka koja je stigla do malog globusa u spustu, prije nego li je isti u Whistleru osigurala Vonn. "Nije baš izazovna staza. Premda ponekad manje izazovne staze mogu biti teže, jer si ne možete dopustiti nikakve pogreške. Ima mnogo mekog snijega na vrhu, međutim ispod je podloga tvrda. Ako nastave raditi, staza bi mogla biti jako dobra", komentirala je 23-godišnja specijalistkinja za brze discipline.

Uz spustaški, Vonn ima šanse i za mali globus u kombinaciji. Vodeća Maria Riesch ima 40 bodova više od Amerikanke. "Superkombinacija se sastoji od slaloma i spusta. Mislim da ovdje imam više šanse nego u Whistleru gdje se uz slalom vozio super G, što je za mene teže", osvrnula se na nedjeljnu utrku Vonn.

Najbolje na prvom treningu spusta bile su Talijanke - pomalo zaboravljena Daniela Ceccarelli i Nadia Fanchini. Vonn je završila na šestom, a Hosp na 18. mjestu. Spust bi se prema rasporedu trebao voziti u 11:30 sati u subotu, dok su termini (10 i 13h) u nedjelju rezervirani za superkombinaciju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!