Nogomet

"Ponoviti igru s Kantride"

Vedran Attias • subota, 08.03.2008.

Trener Dinama Zvonimir Soldo, kao i inače, vrlo je smiren i uoči svog svog trenerskog debija u najvećem hrvatskom derbiju na klupi prve momčadi. Naime, bivši je igrač Modrih igrao nekoliko derbija kao igrač, vodio je i juniore protiv Hajduka, ali večerašnji derbi bit će mu prvi na klupi seniorske momčadi...

Za početak, rekao je kako je pobjeda protiv Rijeke bila vrlo bitna, osim razlike na tablici, i za atmosferu u svlačionici: "Pobjeda u Rijeci bila nam je važna kako bi se pripremili za derbi s Hajdukom. Tjedan smo iskoristili na najbolji način te nema razloga da ne ponovimo izdanje s Kantride."

Tradicionalno, o sastavu nije htio pričati, no postoji samo jedna dvojba - Mikić ili Guela. Za Dinamo će u derbiju istrčati: Koch, Etto, Bišćan, Mikulić, Carlos, Mikić / Guela, Vukojević, Vrdoljak, Modrić, Balaban, Mandžukić. Mikić je odlično iskorištenom minutažom na Kantridi stavio Soldu "na muke" i trenutno je u prednosti nad Guelom.

Na spisku igrača koji konkuriraju za sastav i dalje nema Buljata, Sammira i Chaga. Buljat bi tek sljedeći tjedan trebao početi trenirati punim tempom, dok se Brazilac, ako dobije dozvolu liječnika, vraća u konkurenciju za sastav od ponedjeljka. S Kameruncem situacija je klasična - nezgodna ozljeda i pitanje je kada će se vratiti.

Izjave trenera Hajduka nije htio previše komentirati: "Njegovo pravo je nadati se pozitivnom rezultatu i naravno je kako neće reći kako dolazi izgubiti." Čuli se međusobno nisu: "Nije bilo razloga da se čujemo." O Jarniju ima vrlo dobro mišljenje: "Dosta smo igrali skupa i imali korektnu suradnju. On je kao igrač bio veliki profesionalac i želim mu da bude uspješan kao trener – ali negdje drugdje."

Cijeni Splićane, no koncentrira se na svoju momčad: "Ne opterećujem se ja toliko s njima. Mi imamo puno bolju situaciju što se tiče stanja na ljestvici, no dosada se puno puta dokazalo kako bodovna razlika ništa ne znači - nadam se kako ovaj put neće biti taj slučaj."

Odlazak Hrgovića smatra hendikepom: "On im je bio jedan od glavnih igrača i sigurno će ga teško nadomjestiti, no ne bi ja previše komentirao njihovu momčad. Svi igrači se više – manje poznaju tako da se tu nema previše za pričati."

Soldo je imao već nekoliko susreta s Hajdukom. Kao bivši igrač Modrih prvu je utakmicu igrao 1988. na trofeju Marjan, a poslije toga bilo je još puno dvoboja. Posljednji je imao ove sezone kao trener juniorske momčadi u Splitu kada je bilo 0:0.

Soldo se nada kvalitetnoj utakmici: "Najvažnije je da i jedni i drugi odigramo pravu i otvorenu utakmicu kako bi gledatelji bili zadovoljni te se slažem sa svojim igračima koji priželjkuju dobru utakmicu." Iz momčadi Hajduka nikoga nije htio posebno spomenuti: "Oni su veliki klub i sigurno imaju kvalitetne igrače, no ne bih htio nikoga izdvojiti."

Zanimanje medija za veliki derbi je golemo. Naime, osim svih domaćih medija koji će biti na Maksimiru, akreditacije su tražili novinari iz Slovenije, Austrije, Švicarske, Rusije i Njemačke tako da se očekuje oko 200 novinara. Soldo neće voditi svoju momčad u karantenu prije utakmice jer kaže kako za to nema potrebe. Modri su maksimalno "napaljeni" na utakmicu u subotu i s nestrpljenjem očekuju pokušati riješiti prvenstvo. Prodaja karata za utakmicu ide solidno i karata još ima za sve tribine.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!