Nogomet

Barnsley ponovio čudo!

Marin Vuković • subota, 08.03.2008.

Kakav dan u FA kupu! Nakon što je Portsmouth danas poslijepodne izbacio Manchester United, Barnsley je napravio pravu senzaciju i već u četvrtfinalu eliminirao prošlogodišnjeg osvajača FA kupa. Drugoligaš koji se bori za opstanak ponovio je čudo s Anfielda, u dva uzastopna kola izbacio je dvije momčadi iz velike četvorke i po prvi put nakon 1912. godine plasirao se u polufinale...

Pogotkom Kayodea Odejayija, i to njegovim prvim od rujna prošle godine, Barnsley je napravio čudesan podvig i izborio polufinale FA kupa na velebnom Wembleyu. Još jednom odličnom utakmicom pokazali su da predstava na Anfieldu i eliminacija Liverpoola nisu bile slučajnost, odigrali su ravnopravnu utakmicu s jednom od najjačih svjetskih momčadi i zasluženo izborili prolaz među najbolje četiri momčadi.

Jedini pogodak Odejayi je postigao u 66. minuti, iskoristivši odlično ubacivanje Devaneya i poslavši loptu s druge vratnice glavom u mrežu Carla Cudicinija. Nakon posljednjeg sučeva zvižduka tribine Oakwella prelile su se na travnjak, a slavlje je potrajalo još dugo nakon završetka utakmice, uz šampanjac u domaćoj svlačionici.

FA kup, četvrtfinale, 08.03.2008:
Barnsley - Chelsea 1:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!