Zimski sportovi

Moelgg u vodstvu, Kostelić treći

Petar Plevnik • nedjelja, 09.03.2008.

Nakon prve vožnje slaloma u Kranjskoj Gori u vodstvu je Talijan Manuel Moelgg sa 31 stotinkom prednosti ispred Austrijanca Reinfrieda Herbsta, dok se na sjajnom trećem mjestom sa 64 stotinke zaostatka za Moelggom nalazi Ivica Kostelić. Natko Zrnčić-Dim utrku je završio na 54. mjestu...

Strma staza koju je za prvu vožnju postavio Ante Kostelić s puno promjena ritma većini je skijaša uzrokovala dosta problema, no ne i Talijanu sa startnim brojem tri, koji je od samog početka vozio napadački, ali bez pogrešaka, što mu se u konačnici itekako isplatilo budući da je u cilj ušao s najbržim vremenom.

Ivica Kostelić odlično je odvozio prvi dio staze, u kojem je imao poravnato vrijeme s Moelggom, da bi u srednjem dijelu odvezao nešto sporije, što ga je koštalo zaostatka od pola sekunde, koji je do kraja narastao na 64 stotinke, u tom trenutku dovoljno za drugo mjesto.

Između Moelgga i Kostelića ugurao se Austrijanac Reinfried Herbst, koji je na početku umalo izletio sa staze, ali mu je to čini se donijelo dodatnu brzinu, budući da je u prvom dijelu staze čak imao 17 stotinki prednosti pred Moelggom, da bi u cilj ipak ušao sa 31 stotinkom zaostatka.

Vodeći u poretku slaloma, Francuz Jean-Baptiste Grange odvozio je solidno i nalazi se na četvrtom mjestu, dok prošlogodišnji pobjednik Kranjske Gore i trećeplasirani u poretku slaloma Mario Matt nije briljirao, sa 95 stotinki zaostatka završivši na osmom mjestu.

Nakon što je jučerašnjim četvrtim mjestom uspio smanjiti zaostatak za Bodeom Millerom u ukupnom poretku Svjetskog kupa, Austrijanac Benny Raich današnjim je odustajanjem napravio veliki korak nazad u utrci za naslov, tim više što je Miller zbog lakše ozlijede odlučio propustiti današnji slalom.

Kranjska Gora, slalom, prva vožnja:
1. Manfred Moelgg ITA 52.43
2. Reinfried Herbst AUT +0.31
3. Ivica Kostelić CRO +0.64
4. Jean-Baptiste Grange FRA +0.69
5. Jens Byggmark SWE +0.85
6. Cristian Deville ITA +0.86
7. Marcel Hirscher AUT +0.89
8. Marc Gini SUI +0.92
9. Mario Matt AUT +0.95
10. Felix Neureuther GER +1.00
...
54. Natko Zrnčić-Dim +5.63 ...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!