Rukomet

Barca prvi polufinalist

Petar Plevnik • nedjelja, 09.03.2008.

Kolo prije kraja glavnog kruga natjecanja po skupinama u Ligi prvaka još poznato je ime samo jednog polufinalista - Barcelona. U dobroj situaciji su i Kiel te Ciudad Real, dok je najkompliciranija situacija upravo u Zagrebovoj skupini tri...

Skupina 1

Kiel je tijekom tjedna na domaćem terenu upisao očekivanu pobjede protiv Ivrya i tako nastavio put prema polufinalu. Europske prvake do pobjede su predvodili Anderson sa devet te Lundström sa šest pogodaka, dok kod Francuza najbolji Abalo sa devet pogodaka.

Puno više neizvjesnosti bilo je u dvoboju Ademar Leona i Čehovskih medveda. Španjolski sastav uspio se osvetiti Rusima za poraz u Čehovu, slavivši sa 28:27. Sjajnu partiju u redovima domaćina pružio je Stronovsky sa 10 pogodaka, dok kod gostiju najbolji Igrupolo sa pet.

Rezultati: Kiel - Ivry 36:30, Ademar Leon - Čehovski medvedi 28:27.

Skupina 2

Gummersbach je još u srijedu na domaćem terenu svladao Montpellier i tako zadržao izgleda za plasman u polufinale, za što će im biti potrebno malo čudo, pobjeda kod Ciudad Reala. U pobjedi nad Montpellierom po šest pogodaka Ilića, Krantz i Pungartnika, dok kod Montpelliera najbolji Bojinović s osam pogodaka.

Jedina dvojba uoči susreta Ciudad Reala i Gorenje Velenja bila je s koliko će razlike slaviti Španjolci. Već nakon prvih pola sata igre domaćini su imali ugodnih +7 (18:11) te su u nastavku lakoćom priveli susret kraju za konačnih 30:24. Najbolji u redovima Ciudada bio je Rutenka sa sedam pogodaka, dok kod gostiju šest pogodaka Kavaša te pet našeg Drage Vukovića.

Rezultati: Gummersbach - Montpellier 30:25, Ciudad Real - Gorenje 30:24

Skupina 3

Rezultati: HSV - Flensburg 32:30, Portland San Antonio - Zagreb CO

HSV je pobjedom nad Flensburgom ne samo izbio na prvo mjesto skupine, već i eliminirao njemačkog rivala iz igre za polufinale. Izuzev početnih 0:2, domaćini su cijeli susret proveli u vodstvu i na kraju zasluženo slavili sa 32:30. Domaćine su do pobjede predvodili Hens i Yoon sa šest pogodaka, dok kod gostiju najbolji Lijewski sa osam pogodaka. Tri puta u strijelce se za goste upisao i Blaženko Lacković.

Skupina 4

Nakon iznenađujućeg poraza na otvaranju skupine u Danskoj, Barcelona je protiv Svendborga u Blau Grani dočekala prigodu za revanš i upisala i četvrtu uzastopnu pobjedu i zbog boljeg omjera u međusobnim dvobojima s Dancima osigurali mjesto u polufinalu. Kataolnci su predvođeni Noddesbom sa šest pogodaka upisali rutinskih 29:24, dok u redovima Svendborga najbolji Petersen s osam pogodaka.

Potpuno drugačiju seriju ima Celje, koje je pak u Szegedu upisalo i četvrti uzastopni poraz. U susretu u kojem je palo samo 39 pogodaka, od čega u prvom dijelu tek 15 (8:7), Mađari su do pobjede stigli u zadnjem napadu, zahvaljujući pogotku Ghioneae, koji je sa sedam pogodaka bio najbolji strijelac domaćina. U redovima Cellja najbolji Kokšarov s pet pogodaka.

Rezultati: Barcelona - Svendborg 29:24, Pick Szeged - Celje PL 20:19.

Liga prvaka - Grupa 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Kiel36:30Ivry
Abanca Ademar Leon28:27Čehovski Medvedi
1Kiel 6191:160+3110
2Abanca Ademar Leon 6173:171+26
3Čehovski Medvedi 6173:176-34
4Ivry 6173:203-304

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!