Košarka

Hrvatski derbi Ukiću, Holland kao Bryant

Ivana Spahija • nedjelja, 09.03.2008.

Talijanska košarkaška liga dugo vremena nije ponudila zanimljivije kolo nego što su bili susreti 26. kola. U "hrvatskom" dvoboju Lottomatice te Radulovićevog Air Avellina, pobjedu je odnijela Repešina momčad, uz Radulovića kao prvo ime susreta. Ipak, zvijezda dana je Delonte Holland iz Cimberija koji je srušio rekord lige u ubačenim poenima. U porazu svoje momčadi Holland je u maniri NBA zvijezda sudjelovao s čak 50 postignutih poena...

Jedan od zvučnijih susreta ovog kola bio je dvoboj Air Avellina i Repešine Lottomatice Rome, a pobjedu su uzeli košarkaši Lottomatice rezultatom 64:72. Utakmicu su bolje otvorili domaćini koji su na odmor otišli s prednošću od pet poena (43:38). Treća četvrtina donijela je preokret i vodstvo košarkaša Lottomatice od dva poena (55:57), a gosti iz Rima su u posljednjoj četvrtini uspjeli odmaknuti na +6 (60:66) pet minuta prije kraja, što košarkaši Avellina nisu uspjeli dostići.

Prvo ime susreta je naš Nikola Radulović, u 32 minute provedene na parketu u dresu Avellina ubacio je 20 poena, kojima je pridodao i osam skokova. S druge strane, Roko Ukić je odigrao 24 minute u dresu Lottomatice, postigao je 13 poena uz tri skoka i jednu asistenciju. U redovima pobjedničke momčadi najraspoloženiji je bio Erazem Lorbek sa 17 postignutih poena.

Jednu od nevjerojatnijih utakmica ove sezone u Italiji ponudio je susret Cimberija iz Varesea i Armani Jeansa koji je (očekivano) završio pobjedom, doduše tijesnom, Armanija od 85:90. Domaćini su tijekom svih 40 minuta lovili tijesno vodstvo momčadi iz Milana, koje naposljetku nisu uspjeli stići.

Ipak, da ovaj susret ne bude sasvim običan pobrinuo se odlični Delonte Holland koji je postigao 50 poena za Cimberio, više od dvije trećine ukupnih poena svoje momčadi, ali ni to domaćinima nije pomoglo da dođu do pobjede. Sjajnu pucačku večer Holland je okrunio s deset ubačenih trica, a sveukupnom zbroju poena pridodao je i četiri skoka.

Košarkaši Benettona na domaćem su terenu deklasirali momčad Snaidera rezultatom 83:68. Domaćini su već na poluvremenu imali 18 poena prednosti (44:26), u nastavku su odmaknuli još dalje te su nakon pola sata igre imali +22 (68:46), a unatoč boljoj igri košarkaša Snaidera u posljednjoj četvrtini, gosti su uspjeli tek ublažiti konačan poraz. Pobjedi Benettona najviše je pridonio Mario Austin s 24 postignuta poena, dok se u Snaideru najviše istaknuo Mike Penberthy s 14 ubačenih poena.

Pobjedu u gostima ostvarila je momčad Angelica iz Bielle koja je u Bologni svladala momčad Upima rezultatom 97:104. Naš Dalibor Bagarić je za osam minuta provedenih na parketu u dresu domaćina ubacio pet poena kojima je pridodao i četiri skoka. Pobjedi Angelica najviše je pridonio Keith Langford koji je postigao 20 poena uz šest skokova i jednu asistenciju. Vodeći Montepaschi dominaciju u ligi potvrdio je sigurnom pobjedom nad La Fortezzom iz Bologne (81:67), a pobjedi momčadi iz Siene najviše je pridonio Drake Diener sa 16 postignutih poena.

Na gostujućem terenu uspješni su bili i košarkaši Pierrela, koji su u Teramu došli do pobjede nad Sivigliom Wear (91:97), a domaćinima nije pomoglo ni 25 poena raspoloženog Giuseppea Poete. U redovima pobjedničke momčadi najučinkovitiji je bio Gianmarco Pozzecco s 23 ubačena poena uz jedan skok i deset asistencija.

Slična priča ponovila se u Pesaru gdje je Scavolini rutinski nadigrao momčad Eldo Napolija, a gostima nije bilo dovoljno ni 27 poena raspoloženog Chrisa Monroea. Ništa drugačije nije bilo ni u susretu Solsonice iz Rietija te Legee iz Sfacatija, Solsonica je slavila rezultatom 85:67, a prvo ime susreta ponovno dolazi iz poražene momčadi. Raspoloženi Marcus Hatten (29 poena, šest skokova i tri asistencije) ipak nije izbjegao poraz svoje momčadi, dok je pobjedi Solsonice najviše pridonio Patricio Prato, koji je ubacio 21 poen uz tri skoka i jednu asistenciju.

Lega A Basket, 26. kolo: Air Avellino - Lottomatica Roma 64:72, Scavolini Spar Pesaro - Eldo Napoli 95:80, Benetton Treviso - Snaidero Udine 83:68, Cimberio Varese - Armani Jeans Milano 85:90, Upim Bologna - Angelico Biella 97:104, Premiata Montegranaro - Tisettanta Cantu 90:80, Solsonica Rieti - Legea Scafati 85:67, Siviglia Wear Teramo - Pierrel Capo d'Orlando 91:97, Montepaschi Siena - La Fortezza Bologna 81:67.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!