Tenis

Ivan otvara protiv Marina?

Branimir Korać • utorak, 11.03.2008.

Sva četvorica hrvatskih predstavnika na Masters Series turniru u Indian Wellsu smještena su u Federerovu polovicu ždrijeba. Ivan Ljubičić i Ivo Karlović u prvom kolu bit će slobodni dok bi Mario Ančić i Marin Čilić trebali proći svoje prve prepreke...

Marin Čilić u prvom kolu igrat će protiv nekog iz kvalifikacija što bi mu trebalo biti tek zagrijavanje za drugo kolo. A tamo ga čeka Ivan Ljubičić. Ždrijeb je htio da se tako vrlo vjerojatno dvojica Hrvata sastanu već u drugom kolu i bit će to njihov prvi međusobni dvoboj. U trećem kolu pobjednika očekuju vrlo vjerojatno neugodni Tipsarević ili Robredo. Ukoliko bi se prošla i ta prepreka, u osmini finala spremno bi čekao Roger Federer.

Daleko u ždrijebu nije niti Ivo Karlović. On će poput Ljubičića u prvom kolu biti slobodan, a zatim će igrati protiv Nijemca Berrera ili nekog iz kvalifikacija. Kao i Ljubičiću i Čiliću, i njima bi ovo bio prvi međusobni dvoboj u karijeri. Pobjednik tog dvoboja u trećem kolu ima izuzetno težak posao jer će igrati protiv Murraya, Safina ili Melzera, a u sljedećem kolu čekao bi ga Andy Roddick.

Za razliku od Karlovića, ne tako težak posao trebao bi imati Mario Ančić. Na startu turnira Ančića čeka promjenjivi Francuz Gael Monfils s kojim se jedini put susreo 2005. godine u Wimbledonu i prepustio mu tek sedam gemova. Pobjednik ovog dvoboja igra protiv Fernanda Gonzaleza s kojim je Mario igrao četiri puta te dva puta slavio i to u dva posljednja susreta. Ždrijeb nakon Gonzaleza najvjerojatnije nosi Juana Carlosa Ferrera pa Davida Nalbandiana.

Što se tiče onih glavnih nositelja, Roger Federer u drugom kolu igrat će protiv zemljaša Roitmana ili Garcia-Lopeza, Rafael Nadal protiv kvalifikanta ili Austrijanca Eschauera, Novak Đoković protiv kvalifikanta ili Andreasa Seppija, a Nikolaj Davidenko bi mogao imati najteži posao obzirom da su mu mogući protivnici Simone Bolelli i John Isner.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!