Tenis

Roddick žrtvuje Olimpijske igre

Maja Giljanović • srijeda, 12.03.2008.

Šesti igrač svijeta Andy Roddick s ciljem što bolje pripreme za njegov US Open odlučio je ostati u SAD-u i propustiti nastup na Olimpijskom turniru u Pekingu...

25-godišnjak se, naime, odlučio braniti lanjski naslov osvojen u Washingtonu, a oba turnira kreću 11. kolovoza: "Cilj svakog ljeta mi je bez premca US Open. Olimpijske bi igre bile poprilično poseban događaj, ali smatram da bih dva tjedna uoči starta u New Yorku odlaskom u Kinu poremetio ritam priprema".

Friški pobjednik u Dubaiju i čini se nakon dugo vremena ponovno na vrhuncu forme, Roddick je Washington prošle sezone osvojio po treći put, a u finalu je u dva seta bio bolji od sunarodnjaka Johna Isnera. Treći naslov nakon 2001. i 2005. nije mu, međutim, pomogao da u četvrtfinalu protiv Rogera Federera ne izgubi i to u tri manje-više rutinska seta.

Nekadašnji prvi igrač svijeta je inače svoj jedini Grand Slam naslov osvojio upravo u New Yorku, 2003. protiv Juan Carlos Ferrera (u drugom je kolu, pak, s 3:1 eliminirao našeg Ivana Ljubičića).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!