Rukomet

Ciudad Realu tri boda prednosti

Ivan Ambroš • četvrtak, 13.03.2008.

U Španjolskoj su odigrane tri utakmice 22. kola Asobal lige. Ciudad Real je pobjedom kod Teka Cantabrie ostao na čelu ljestvice, ali ovaj put sa 40 bodova i tri boda prednosti ispred drugoplasirane Barcelone. Antequera je morala kapitulirati protiv Portland San Antonija, a naši Balić i Ostarčević su jedan drugom zabili po četiri gola...

Valladolid je pobijedio Arrate s 28:24 (16:14). Po sedam golova su zabili Alen Muratović i Žikica Milosavljević, a s 19 obrana se istakao trenutno najbolji vratar Asobal lige Jose Manuel Sierra.

Aragon je očekivano bio bolji od Teucra 36:30 (20:16). Najbolji strijelac susreta s deset golova je bio Marko Ćuruvija. Naš Vladimir Božić je zabilježio šest obrana.

Teka Cantabria se nije uspjela oduprijeti prvoj vodećoj momčadi španjolskog prvenstva. Ciudad Real je slavio u gostima s 31:20 (13:8). Po šest golova su zabili novopridošli Josep Masachs, Sergej Rutenka i Alberto Entrerrios. Istakao se i drugi novopečeni Španjolac – Arpad Šterbik sa 16 obrana (44%).

Antequera se kao i uvijek potrudila da što više oteža posao Portlandu. Nakon početnog vodstva domaćih rukometaša i izjednačenog rezultata s kojim se otišlo na odmor (16:16), u drugom dijelu poveli su gosti i susret priveli kraju u svoju korist rezultatom 34:31.

Osam golova je zabio Cristian Malmagro, a po sedam Fernando Hernandez (bez promašaja) i Carlos Ruesga. Od naših Ivano Balić je zabio četiri gola iz šest pokušaja, Valter Matošević zabilježio pet obrana, dok Davor Dominiković nije bio u zapisniku. Za Antequeru naš je Vladimir Ostarčević zabio četiri gola iz pet pokušaja. Portland se ovom pobjedom vratio na treće mjesto prvenstvene ljestvice, bodovno izjednačen s četvrtim Ademar Leonom.

Asobal liga, 22. kolo:
Ademar Leon – Barcelona 25:24
Aragon – Teucro 36:30
Valladolid – Arrate 28:24
Teka Cantabria – Ciudad Real 20:31
Antequera – Portland San Antonio 31:34
Fraikin Granollers – Naturhouse Logrono (igra se u subotu)
Antequera – Portland San Antonio (igra se u subotu)
Octavio Pilotes Posada – Keymare Almeria (igra se u subotu)
Torrevieja – Algeciras (igra se u subotu)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!