Ostali sportovi

Ekipa okrnjena, ali straha nema

Maja Giljanović • petak, 14.03.2008.

Unatoč po prvi put u karijeri borbi bez trenera u svom kutu, sutrašnje borbe se Cro Cop Mirko Filipović i to prve nakon šest mjeseci stanke i dva uzastopna poraza, nimalo ne pribojava...

Mirko se, naime, put Japana uputio bez Marijana Žižanovića, starog-novog trenera koji je zagubio putovnicu pa je svog pulena samo ispratio u zračnu luku i poželio mu svu sreću protiv Tatsuye Mizuna, a nema ni dugogodišnjeg sparing-partnera Igora Pokrajca koji se, pak, također sutra, bori u Amsterdamu. Tu su, međutim, menadžer Zvonimir Lučić, kondicijski trener Igor Jukić i liječnik Željko Kapulica.

Filipović je inače prije ulaska u avion isijavao samopouzdanjem: "Svaka čast svakom protivniku, ali u ovom mi je trenutku posve svejedno s kim se borim. Maksimalno sam spreman i uvjeren u pobjedu", izjavio je odmahujući rukom na upite je li mu činjenica da se ime protivnika mijenjalo gotovo iz dana u dan i da je za Mizuna doznao u posljednji trenutak poremetila način pripreme.

Mirku su, naime, otkazivali redom Ray Sef, Mighty Mo, Dong Sik Yoon i prije nepuna 72 sata, Yoshiro Nakao. Trener Žižanović razloge nalazi upravo u činjenici da je 4. rujna protiv Konga i ranije još protiv Gonzage gubio pa: "Nitko ne želi s njim u ring jer naprosto svi znaju da trećeg poraza biti neće".

U pripremi, pak, borbe protiv 185 centimetara visokog i 100 kilograma teškog Japanca Mizuna, judaša s dosad u fightu ubilježene četiri pobjede i tri poraza, Mirko i ekipa su radili prvenstveno na stand-up borbi i distanci, a o samopouzdanju kojim odišu dovoljno pokazuje i posvemašnje ignoriranje boli u laktu: "Lakat neće predstavljati nikakav problem, a za borbu ćemo ga riješiti primjenom lokalne anestezije. Po povratku u Zagreb krajem mjeseca ću, međutim, pod nož".

Osim toga uvelike su razmišlja i o sljedećoj borbi do koje bi trebalo doći najkasnije u lipnju, a po prvim najavama s druge strane ringa Mirku bi se po drugi put, prvi od 1996. kada je u K-1 započeo karijeru, naći francuski velikan borilačkih sportova Jerome Le Banner.

Prije njega ipak se valja riješiti Mizuna i povratak nakon godinu i pol dana u dragu mu Zemlju izlazećeg Sunca okruniti prvom pobjedom u premijernoj priredbi pod okriljem nove organizacije, Dreama. Japanac je uvjeren da će se prilika iznenaditi Mirka otvoriti, pitanje je samo "hoću li je znati iskoristiti" dok ga predsjednik Dreama Keiichi Sasahara sa svoje strane potiče obećanjem da će mu u slučaju pobjede nad Filipovićem, sljedeći protivnik biti svjetski prvak Fedor Emelianenko.

Borba u Saitama Areni je na rasporedu u subotu u 11 sati po hrvatskom vremenu uz izravan prijenos na Novoj TV.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!