Nogomet

Više od tri boda

Vedran Attias • petak, 14.03.2008.

Trener Dinama Zvonimir Soldo u subotu ima prvu "laganu" utakmicu na klupi Dinama. Iako Europe, kao i inače u ovo doba godine, u Maksimiru nema, Modri su imali seriju teških utakmica s najboljim domaćim momčadima. Sljedeći protivnik na Maksimiru biti će Cibalija koja je zadnji bod odnijela s Maksimira 1993...

Modri će protiv Cibalije pokušati navijačima dati najljepši poklon: "Sutra ulazimo u završni dio prvenstva i bez obzira na podobnu prednost – očekujem pobjedu od svoje ekipe, no i pomak u igri ekipe kako bi kroz lijepu igru uljepšali 22 rođendan našim vjernim navijačima."

Promjene kojih će biti u sastavu Dinama uglavnom su - prisilne. Naime, prvi vratar Koch dobio je slobodno kako bi bio uz svoju suprugu koja treba roditi, pa će tako na vrata stati Kelava, a na klupu će sjesti junior Bošnjak.

Standardni prvotimci Drpić i Čale trenutno su u drugom planu: "Razgovarali smo i rekao sam im da se u momčad mogu vratiti samo kroz rad. Oni će sigurno dobiti šansu, a na njima je iskoristiti ju. Carlos i Mikulić jesu u maloj prednosti, no to ne znači previše."

U veznom redu trener Soldo ne može računati na požutjelog Vukojevića, pa će tako na poziciji zadnjeg veznog igrati Modrić. Samim time otvara se mjesto na krilu i vrlo je vjerojatno kako će Mikić krenuti od prve minute. Zbog Vukojevićevih kartona još će jednu priliku dobiti i Guela, koji bi, zbog loših predstava, sigurno ostao na klupi kada bi svi drugi bili na raspolaganju.

U napadu bi također moglo, i trebalo, doći do promjena. Od prve minute će krenuti Tadić, a vjerojatno će Mandžukić na klupu. Postoji još jedna mogućnost - Mandžukić na krilo, a Guela na klupu. Za momčad ponovno konkurira i Buljat pa s njim Soldo dobiva još jednog igrača koji može igrati u veznom redu, ali i na beku, a Etto na krilu. Sve u svemu, dosta je mogućnosti i nekoliko je pozicija na kojima nije izvjesno tko će istrčati.

Soldo smatra kako njegovi igrači premalo trče: "Preskakanje igre je problem trke. Premalo trčimo i zato moramo preskakati igru - općenito kao ekipa premalo trčimo, a u pripremnim utakmicama smo pokazali kako možemo. Ne slažem se kako mojim igračima nedostaje motivacije jer mislim kako profesionalac, koji je plaćen za svoj posao, ga mora i odraditi profesionalno."

Iako ne voli previše pričati o protivnicima, kratko je komentirao Cibaliju: "Gledao sam ih na utakmici protiv Belupa. Ne volim previše govoriti o protivniku – kako će se ta utakmica razvijati ovisi o nama. Respektiram svakog protivnika, no igramo doma i rezultat ovisi samo o našoj igri."

Još se jednom vratio na motivaciju kao problem kod svojih igrača: "Ja ne volim pričati o motivaciji - nogomet gledam kao posao. Ako ti ne idu dodavanja, onda treba uklizati, boriti se i nadoknaditi ono što možda taj dan ne ide, ali kroz borbu i zalaganje sve se može popraviti. Navijači i gledatelji to cijene i znaju prepoznati. Ja mislim kako svi igraju nogomet iz gušta i, pogotovo sada kada imamo jednu komfornu situaciju, trebali bi se opustiti. Nitko ovdje nije na prisilnom radu."

Kada je ždrijeb polufinala Kupa u pitanju - nema neke posebne želje: "Naš je cilj ući u finale i osvojiti Kup tako da je tu sve jasno." U medijima se (opet) počelo nagađati o Modrićevom nasljedniku: "Mi razmišljamo o tome jer je Luka izrazio želju za odlaskom. Hoće li otići ne znamo, no bolje se sada pripremati na to nego kada već bude kasno."

Cibalija je jedna od najradije viđenih momčadi u Maksimiru. Naime, Modri bez problema upisuju bodove protiv momčadi iz Vinkovaca. Posljednje dvije utakmice završile su 4:0, a Cibalija je u Maksimiru najteže stradala 2000. kada je bilo 6:1. Posljednji dobar rezultat u Maksimiru, pamte rijetki - 1993. Cibalija se u Vinkovce vratila s praznom mrežom i jednim bodom. Karte za utakmicu se prodaju po istoj cijeni kao i za Slaven u srijedu - zapad 40, istok 30 i sjever 20 kuna.

T-Com 1. HNL, 23. kolo: Dinamo - Cibalija 17:00

Dinamo: Kelava - Etto, Bišćan, Mikulić, Carlos - Mikić, Vrdoljak, Modrić, Guela - Tadić, Balaban

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!