Nogomet

Barca se i dalje nada

Vedran Attias • petak, 14.03.2008.

Iako Barcelona zaostaje osam bodova za vodećim Realom, Primera nikako nije riješena. U subotu Real gostuju u La Coruni gdje Madriđani nisu slavili u zadnjih 15 susreta, no i pred Kataloncima je vrlo težak protivnik - Almeria. Od ostalih dvoboja, vrijedi istaknuti onaj na Mestalli gdje Valencia dočekuje Sevillu...

Real je zadnju pobjedu na Riazoru upisao daleke 1991. i još su u posljednja četiri dvoboja poraženi, a ako još tome dodamo kako Real u zadnja četiri gostovanja ima tri poraza (Almeria, Betis i Roma) - jasno je kako gostima nikako ne leži La Coruna. Van Nistelrooy je upitan za nastup, a Sergio Ramos odrađuje drugu utakmicu suspenzije.

Deportivo se ove sezone nalazi u vrlo teškoj situaciji i bore se za opstanak, no poboljšanje u igri (samo jedan poraz u zadnjih sedam utakmica) malo je olakšalo stanje na Riazoru i Depor se nalazi u sigurnoj zoni. Deportivo je prije dva tjedna slavio doma protiv Seville, a prošli tjedan su se vratili na Mestalli nakon 0:2 i uzeli bod.

Barcelona, koja igra dan kasnije, ima vrlo težak zadatak pred sobom - slaviti u Almeriji. Kataloncima sve pobjede do kraja ne znače naslov jer moraju (do)čekati kiks Reala pa si stoga ne mogu dozvoliti ništa drugo osim pobjede.

Barcelona će sigurno igrati bez Messija, a za momčad vjerojatno neće konkurirati ni Deco i Yaya Toure. Rijkaardova momčad prije samo tri tjedna bila je na dva boda zaostatka, no onda su nanizali loše rezultate i Real je sada opet na (pre)velikih osam bodova.

Almeria, koja je, uz Racing i Villarreal, jedno od najugodnijih iznenađenja sezone, kod kuće igra odlično u posljednje vrijeme. Naime, u zadnjih pet utakmica kod kuće su dobili samo jedan gol, a prije samo mjesec dana ovdje je s 2:0 stradao i Real.

Zagrijavanje za polufinale Kupa imat će Getafe i Racing u nedjelju. Ova se dva kluba samo četiri dana kasnije susreću u polufinalu Kupa Kralja, a u prvoj utakmici Getafe je slavio s 3:1. Getafe ima sjajan niz nepobjedivosti od deset utakmica i momčad Michaela Laudrupa plasirala se u četvrtfinale Kupa Uefe.

Valencia i Sevilla igrat će u subotu na Mestalli. Prije početka sezone ova utakmica bila bi uvjerljivo najveći derbi kola, no loša sezona oba kluba, pogotovo Valencije, maknula je svjetla reflektora s ovog dvoboja. Iz kola u kolo navijači na Mestalli nadaju se kako njihovoj krizi mora doći kraj, no "teorija velikih brojeva" nije (još) primjenjiva na Valenciju.

Bitan dvoboj u donjem dijelu tablice igra se između Recreativa i Murcije. Recreativo, koji ima šest bodova više od pretposljednje Murcije, može pobjedom sebi povećati, a gostima uništiti, nadu za ostankom u najjačem društvu.

Primera, 28. kolo:
Subota:
Betis - Athletic
Recreativo - Murcia
Deportivo - Real Madrid
Valencia - Sevilla

Nedjelja:
Villarreal - Zaragoza
Valladolid - Osasuna
Getafe - Racing
Espanyol - Mallorca
Almeria - Barcelona
Atletico Madrid - Levante

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!