Nogomet

Pobjeda donosi mir

Sanja Čalić, Kristian Hohnjec • petak, 14.03.2008.

Iako zauzima pretposljednje mjesto prvenstvene ljestvice, Inter za Zadrom zaostaje tek šest bodova, stoga bi pozitivan ishod subotnjeg dvoboja na Stanovima omogućio Zadru da odmakne svojim konkurentima na veću razliku...

U prvom dijelu prvenstva Zadrani su slovili za najugodnije iznenađenje, a taj su epitet počeli zarađivati svojim pobjedničkim nizom koji je krenuo u četvrtom kolu osvajanjem tri boda upravo protiv Intera. Svojim dobrim igrama i rezultatima momčad sa Stanova osigurala je poziciju u gornjem dijelu ljestvice koji joj je omogućio dobar raspored u daljnjem tijeku prvenstva budući da četiri naredna kola igra na svom terenu.

Prvi dvoboj među njima je onaj s Interom za kojeg trener Zebić, kojem od ovog kola započinje odrađivanje kazne od četiri utakmice nevođenja momčadi, kaže: "Znamo što nas čeka, krenut ćemo agresivno i borbeno da se nametnemo kao agresivniji protivnik već u ranim fazama utakmice. Nadam se da će to biti dovoljno, uz kreaciju koja nam je potrebna, da dobijemo tu utakmicu."

No Zadar pred svojom publikom ponovno neće istrčati u najjačem sastavu, budući da je iz momčadi kapetana Suraća udaljila gripa, dok će kaznu zbog kartona odrađivati i Naum Batkoski čije će mjesto zauzeti Balašković, što je Zadrovom stručnom stožeru zadalo dvojbe oko prve jedanaestorice: "Nadam se da će Župan, Tomasov i Terkeš biti ti koji će morati biti raspoloženi i koji će odlučivati utakmicu. Vidjet ćemo hoćemo li igrati i s Mitrovićem u špici ili ćemo Milina i Modrića postaviti kao dva vezna iza Župana i Tomasova", rekao je Zadrov strateg.

U Interu su putovanje prema Zadru dočekali u pomalo paničnoj atmosferi. Samo dva osvojena boda u tri proljetna kola i pad na 11. poziciju dovoljan su razlog za brigu, još veći je nesuvisla igra koja ne jamči da će Zaprešićani u preostalih 11 kola uspjeti izbjeći kvalifkacije.

Za pretpostaviti je da će Milivoj Bračun korsititi samo trojicu igrača (Krznar, Iftić, Starčević?) s kojima je Ante Čačić započeo zadarski susret u prvom dijelu prvenstva, dovoljan pokazatelj nedosljednosti stručne politike prvoligaša iz Novakove.

Strateg Zaprešićana konačno je odradio suspenziju, te će se u Stanovima vratiti u službeni zapisnik nakon što je protekla tri susreta "vodio" mobitelom s tribina. Umjesto kartoniranog Marija Grgurovića mjesto ofenzivnog veznog igrača trebao bi popuniti iskusni Bernard Gulić, koji je u prošlom kolu zbog lakše ozljede startao s klupe. U obrambenoj liniji Čeh Jaroslav Nesvadba slovi kao prva alternacija za Dalibora Starčevića.

Interu zadarski Stanovi dosad nisu bili nimalo lak teren, na što ukazuje i podatak da je od dosad osam odigranih dvoboja maksimalan učinak ostvario tek jednom, dok su dva susreta završila podjelom bodova. U prvom dijelu prvenstva svaka je momčad stigla do pobjede na svom travnjaku. Inter je slavio 2:1, a Zadar s uvjerljivih 3:0. Početni zvižduk u 15 sati svirnut će Draženko Kovačić iz Križevaca.

T – Com 1. HNL, 23. kolo Zadar – Inter Zaprešić 15.00 h

Zadar: Subašić – Balašković, Parmaković – Puljić – Milin – Bilaver, Modrić, Tomasov, Župan, Elez - Terkeš.

Inter Zaprešić: Šarlija - Lovren, Iftić, Nesvadba, Krznar - Cavrić, Nađ - Gulić, Kukec, Sivonjić - Vidović.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!