Ostali sportovi

Snooker liga kreće dalje

Sportnet • subota, 15.03.2008.

Nakon tjedan dana zatišja s biljarskim događanjima sezona se ovaj vikend nastavlja punom parom.

U BSC Balabushka, Zagreb, ovog se vikenda odigrava drugi turnir Hrvatske snooker lige. Snooker se od ove godine nalazi pod okriljem HBS-a i drago nam je vidjeti kako se ideja grupe entuzijasta koji su prošle godine pokrenuli Snooker ligu razvija u pravom smjeru. Pred organizatorima se nalazi velik put, ali polako i sigurno snooker u Hrvatskoj postaje sve popularniji. Inače, ovo je jedan u nizu turnira koji se boduju za prvenstvo Hrvatske.

Svakako dođite ovaj vikend u Balabushku vidjeti kako igraju ponajbolji hrvatski igrači Snookera. Finalni dan turnira je u nedjelju.

BK Mosconi (Zagreb) je u nedjelju domaćin 2. Junior cup-a na kojem nastupaju juniori iz cijele Hrvatske. Ovo je pretposljednja proba pred Prvenstvo Hrvatske za Juniore i kadete koje će se održati u svibnju na kojem će se dobiti putnici za Europsko prvenstvo koje se u kolovozu održava u Njemačkoj.

Slika 1 od 2.

Ovaj vikend kreće i klupska liga – 1. HBL koju je HBS pokrenuo ove godine. Na redu je prvo kolo koje će pokazati kako su se klubovi spremili za ovo elitno klupsko natjecanje. 1. HBL igra devet klubova iz cijele Hrvatske i očekuje nas devet uzbudljivih kola nakon kojih će prve četiri ekipe igrati play off nakon kojeg će se dobiti Klupski prvak Hrvatske za ovu godinu.

Od susreta prvog kola izdvajamo slavonski derbi između BK Osijek i BK Plan B (Osijek) koji će pokazati tko u ovom trenutku igra najbolji klupski biljar u Slavoniji. BK Ground Zero (Zagreb) ide u goste kod BK Rijeka, a BK 8ball (Zagreb) ide u goste kod BK Tarantula (Split). BK Split igra protiv BK San (Varaždin). U ovom kolu je BK Mosconi slobodan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!