Nogomet

Nikola preuzeo vrh

Zoran Zdelar • nedjelja, 16.03.2008.

Kruno Lovrek više nije na vrhu ljestvice hrvatskih prvenstvenih strijelaca. Nikola Kalinić je u Hajdukovu pobjedu nad Šibenikom utkao svoja dva pogotka te je sada preuzeo titulu najboljeg u 1. HNL. Đalović i Terkeš ostaju mu najveći konkurenti, no čini se da će teško netko drugi preuzeti vrh ove sezone...

Slika 5 od 6.

Vratar

Slika 1 od 2.
Foto: Sandro Donda

Dragan Stojkić (Zagreb) – Rijeka je bila u derbiju kola dominantnija momčad, no daleko opasnije prilike imali su nogometaši Zagreba. Unatoč tome, titulu igrača utakmice zaslužio je Dragan Stojkić, koji je fantastično nogom obranio jedanaesterac Radomiru Đaloviću, a i osim toga imao je još nekoliko vrlo lijepih obrana zbog kojih se kući vraćaju s osvojenim bodom.

Obrana

Valentin Babić (Osijek) – Kapetan najpopularnijeg slavonskog prvoligaša iz kola u kolo polako podiže svoju formu. Protiv Intera je također doigrao vrlo dobro i angažirano. Ilija Lončarić ima kariku na koju se u obrani uvijek može osloniti kada zagusti.

Valerio Balašković (Zadar) – Bili su Zadrani umalo jedina momčad kola uz Dinamo koja nije primila nijedan pogodak, no u posljednjim minutama malo im je ipak popustila koncentracija. U posljednjoj liniji Zadra protiv Intera ponajbolji je bio Balašković, a imao je nekoliko pokušaja i u ofenzivnom dijelu igre, no ipak s manje uspjeha.

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Hrvoje Čale (Dinamo) – Zvonimir Soldo neće lako odlučiti kome nakon utakmice s Cibalijom dati prednost na lijevom boku u obrani. Carlos je solidno odrađivao svoje zadatke, a ove subote iznimno je dobar na toj poziciji ponovno bio i Hrvoje Čale. Postigao je pogodak, ali je i vrlo dobro obavljao i one bitnije zadatke u obrani.

Veza

Antonio Hrnčević (Osijek) – Nogometaš koji u dresu Osijeka povremeno igra u napadu, a povremeno na desnom boku, ovog je puta u momčadi kola završio na poziciji desnog veznog s obzirom na ogromnu gužvu u napadu. S dva pogotka uvelike je pomogao suigračima u preokretu rezultata protiv Intera.

Slika 4 od 5.
Foto: Bruno Karadža

Srđan Andrić (Hajduk) – U možda najuzbudljivijoj utakmici kola, osim dvostrukog strijelca Nikole Kalinića istaknuo se i Hajdukov veznjak Srđan Andrić. Pokrenuo je akciju kod prvog pogotka Hajduka, zabio i sam za konačnih 4:1, a osim toga stizao je iznimno dobro obaviti i sve ostalo svoje zadatke na terenu.

Hrvoje Štrok (Rijeka) – Omaleni veznjak Rijeke nakon odličnih igra na pripremnih utakmicama za nastavak sezone postaje sve češći član i prve postave u službenim utakmicama. Bio je najbolji igrač Rijeke u dvoboju sa Zagrebom, a osim što je momčadi donio izjednačenje malo prije odlaska na odmor na poluvremenu, odlično je proigravao suigrače, pa je tako i dodao loptu Đaloviću kada je izborio kazneni udarac.

Franck Manga Guela (Dinamo) – Bio je čak pomalo i kritiziran Soldo zbog davanja previše prilika ovom afričkom nogometašu s obzirom da nije opravdavao pružene prilike, no protiv Cibalije je napokon zablistao. Bio je konstantna prijetnja vinkovačkom vrataru, razigravao je suigrače, no nije se ipak uspio upisati u listu strijelaca. Njegova razigranost i sudjelovanje u akcijama nakon kojih su padali golovi dovoljno je za mjesto u momčadi kola.

Napad

Slika 3 od 4.
Foto: Davor Sajko

Boško Balaban (Dinamo) – Po nekim mjerilima prvi napadač u redovima aktualnog hrvatskog prvaka napokon je prekinuo golgeterski post te je s dva pogotka najavio povratak u formu kako bi se ponovno izborio za mjesto u reprezentaciji. Nakon što je refleksno reagirao kod prvog pogotka, drugi gol postigao je odličnim izvođenjem slobodnog udarca.

Želimir Terkeš (Zadar) - Najbolji Zadrov strijelac i u dvoboju s Interom potvrdio je svoju klasu pospremivši dva pogotka u Vranjićevu mrežu, a njegova izvrsna suradnja s mladim Tomasovom vrlo je lako mogla rezultirati i većim brojem pogodaka upisanih pored njegovog imena.

Nikola Kalinić (Hajduk) – Mladi napadač Hajduka preuzeo je vrh ljestvice prvenstvenih strijelaca nakon što je Šibeniku zabio dva gola. Pokrenuo akciju za prvi gol, kojeg je na kraju i sam zabio, izborio je kazneni udarac, a zatim ga i realizirao. Neće nikome biti nimalo lako prestignuti ga do kraja sezone.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!