Liga prvaka - Grupa 3, 6. kolo, 16.03.2008.
Flensburg
Flensburg 36:29 RK Zagreb
RK Zagreb

Poraz za oproštaj

Vedran Stilin • nedjelja, 16.03.2008.

Rukometaši Zagreb Croatia osiguranje poraženi su u posljednjem kolu Skupine 3 drugog kruga Lige prvaka od njemačkog Flensburga čime su u konačnici zauzeli treće mjesto u svojoj grupi...

Iako je već prije početka samog dvoboja bilo jasno kako Croatia osiguranje, baš kao niti Flensburg, nemaju priliku doći do priželjkivanog prvog mjesta u Skupini 3 te tako izboriti polufinale ovog cijenjenog natjecanja, moramo priznati kako nas momčadi nisu razočarale.

Pred oko 6500 gledatelja gledali smo dobru rukometnu predstavu u kojoj su Zagrebaši prvih 20-ak minuta diktirali tempo i većinu vremena držali prednost od dva-tri pogotka na svojoj strani. U tom periodu prva imena na terenu bili su Somić na zagrebačkim i Šijan na flensburgovim vratima, dok su u napadu gotovo svi uknjižili pokoji pogodak.

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Posljednjih desetak minuta prvog dijela domaćin okreće vodu na svoj mlin nakon čega počinje potjera Červarovog sastava za dostizanje njemačke prednosti. U jednom trenutku ona je skočila na tri pogotka zaostatka, međutim vrlo dobar prvi dio CO okončava tek minimalnim zaostatkom 16:15.

Prvih pet minuta nastavka su vrlo vjerojatno bili i ključni za odluku o pobjedniku ovog dvoboja jer u tom periodu hrvatski prvak pravi grešku za greškom, što iskusni njemački sastav, prije svih Petersson (7 pogodaka) i Christiansen (11 pogodaka), obilato kažnjavaju i odvode svoju momčad na sigurnih sedam pogodaka prednosti.

Kao već po nekom ustaljenom običaju Makedonac Kiril Lazarov (13 pogodaka) svojim pogocima vukao je našeg predstavnika prema smanjenju zaostatka, ali je 15-ak minuta prije kraja i sam Červar podigao bijelu zastavicu te u igru uveo golobrade mladiće kako bi prikupili dragocjeno iskustvo.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Nažalost nisu se najbolje snašli zbog čega je ubrzo vraćena najbolja postava na parket koja ne uspijeva značajnije okrenuti tijek utakmice pa je tako završni rezultat glasio 36:29.

Mnogi će reći kako je Zagreb ovim porazom još jednom potvrdio kako je zapravo u potpunosti nemoćan izvan Doma sportova, međutim pitanje je bi li takav ishod gledali danas da je pobjeda nešto donosila, jer moglo se ravnopravno igrati s Nijemcima koji nizom gostujućih pogrešaka stižu do tek prvog slavlja u drugom dijelu Lige prvaka.

Iako je ovo bila oproštajna utakmice za oba sastava možemo ustvrditi kako Zagreb može biti ponosan na svoje izvedbe jer mizerne šanse su im davane u srazu s Hamburgom, Portlandom i Flensburgom, što su oni hrabrim igrama demantirali i tako najavili još svjetliju budućnost najjačeg hrvatskog predstavnika u Europi.

Liga prvaka, šesto kolo Skupine 3: Flensburg - Croatia osiguranje 36:29 (16:15).

Liga prvaka - Grupa 3

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

SDC San Antonio32:32HSV Hamburg
Flensburg36:29RK Zagreb
1HSV Hamburg 6187:180+78
2SDC San Antonio 6179:172+76
3RK Zagreb 6170:177-76
4Flensburg 6176:183-74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!