Nogomet

Viole ne daju Mutua

Ivana Spahija • ponedjeljak, 17.03.2008.

Unatoč sve glasnijim pričama kako postoji mogućnost da će najbolji strijelac Fiorentine, Rumunj Adrian Mutu, već na ljeto prijeći u redove Rome, predsjednik firentinskog kluba Andrea Della Valle oštro je opovrgnuo te glasine...

Vodeći ljudi Fiorentine u nekoliko godina uspjeli su napraviti veliki posao i od drugoligaša stvoriti klub koji niže uspjehe u domaćim, ali i europskim natjecanjima. Viole su se nedavno plasirale u četvrtfinale kupa Uefe, a s obzirom na trenutno stanje na ljestvici Serie A, nisu daleko od kvalifikacija za Ligu prvaka za iduću sezonu.

Prvi čovjek Fiorentine, Andrea Della Valle, naglasio je kako je klub pretrpio velike ekonomske izdatke da bi došao na razinu na kojoj se nalazi sada te kako je glavni cilj Fiorentine ove sezone osvojiti kup Uefe. "Ponosan sam što u našoj momčadi igra velik broj mladih talijanskih nogometaša. Trenutno je to naše najveće zadovoljstvo, no sigurno je kako ciljamo i na Scudetto. Međutim, to se neće dogoditi tako brzo, možda za nekih pet do sedam godina", realan je bio Della Valle.

Predsjednik kluba opovrgnuo je i glasine o prelasku Mutua u Romu. "Mutu u Romi? Novinari moraju o nečemu pisati, međutim, naši šampioni ostaju u Firenzi. Razgovaramo s nekima od njih o njihovim daljnjim putevima. Kako smo mi uzeli Mutua? Prandelli i Corvino vjerovali su u njegov talent", rekao je Della Valle. Za rumunjskog napadača navodno su zainteresirani i neki inozemni klubovi, ali Della Valle inzistira na njegovom ostanku u Fiorentini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!