Zimski sportovi

Nova nada hrvatskog skijanja

Ivor Krapac • ponedjeljak, 17.03.2008.

Dino Sokolović, obećavajući hrvatski natjecatelj u konkurenciji skijaša s invaliditetom, nova je nada hrvatskog sporta, s ciljem nastupa na Paraolimpijskim igrama 2010. u Vancouveru. Dino je iznimno ambiciozan bez obzira na kratak staž u ovom sportu, skijati je počeo prije godinu dana...

Teška životna sudbina hrvatskog skijaša, člana B4 sport akademije, mu je prije pet godina u automobilskoj nesreći odnijela obje noge, no unatoč tome, Dino nije izgubio vedar duh ni želju da uspije u sportu. Zahvaljujući, između ostalog, i potpori Hypo Alpe Adria banke i slovenskog Elana, Sokolović je vrlo brzo stekao uvjete za ekspresan napredak u skijanju.

Ove godine Dino je na Državnom prvenstvu u talijanskom Piancavallu osvojio veleslalomsko prvo mjesto s čak 10 sekundi prednosti pred drugoplasiranim, dok je na utrci u Sloveniji na cilj došao drugi u konkurenciji osam monoskijaša. Riječ je o utrkama na monoskiji, specijalnoj skiji za osobe s invaliditetom, koju mu je za nastupe darovala Hypo Alpe Adria banka.

Pored toga, Sokolović je ubilježio i zapažen rezultat na Državnom prvenstvu u austrijskom Wlartu, kad je, bez obzira što mu je to bio prvi nastup, završio slalomsku utrku na odličnom 17. mjestu, dok je u veleslalomu bio 20. Svi ovi uspjesi poslužit će kao dobra priprema za zimske Paraolimpijske igre koje će se održati 2010. u Vancouveru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!