Košarka

Subotić "ispeglao" Plannju u derbiju

Bernard Jurišić • srijeda, 19.03.2008.

Srđan Subotić još je jednom odigrao ključnu ulogu u velikoj pobjedi svojih Sundsvall Dragonsa u švedskom prvenstvu. I to ne u bilo kakvoj utakmici, već u derbiju prvog dijela sezone protiv najvećeg švedskog kluba - Plannje Basket, kojeg je Sundsvall dobio i osigurao prvo mjesto uoči doigravanja...

Sundsvall Dragonsi u velikom derbiju švedske lige pregazili su Plannju Basket rezultatom 101:81 i time u direktnom dvoboju s najvećim konkurentom osigurali prvo mjesto uoči doigravanja za prvaka.

Dirigentska palica vodeće švedske momčadi još je jednom bila u rukama našeg Srđana Subotića. Nekadašnji kapetan Splita CO derbi je završio s "dvostruko-dvostrukim" učinkom - 14 poena i 10 asistencija, a dodao je i 6 skokova.

Večer Subotićeve inspiracije osigurala je da još petorica njegovih suigrača ubace dvoznamenkasti broj poena (Alexander 21, Kjellbom 19, Wesby 17, Palm 16, Vasiljević 10), a Sundsvall je najugledniji švedski klub nadigrao u svakoj od četiri četvrtine.

Sundsvall će doigravanje dočekati na prvom mjestu s omjerom 24-9, Solna i Plannja su na drugom i trećem mjestu s po jednom pobjedom manje. U prvom krugu doigravanja Subotićevu momčad očekuje osmoplasirani Norrköping, koji je doigravanje izborio tricom u posljednjoj sekundi protiv direktnog konkurenta Borasa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!