Košarka

Turci uhvatili posljednji vlak

Branimir Korać • srijeda, 19.03.2008.

Uz već davno sigurnu Tau Ceramicu, u četvrtfinale iz skupine E prolazi i Fenerbahce Ülker. Fenerbahce je trebao pobjedu u posljednjem dvoboju u Istanbulu s Tau Ceramicom, uzeo ju je i prošao u četvrtfinale...

Računica prije posljednjeg kola u skupini E bila je jednostavna. Fenerbahce je u slučaju pobjede osvajao drugu poziciju i ulazio u četvrtfinale dok je Lietuvos Rytas tražio pobjedu protiv Arisa i istovremeno poraz Fenerbahcea kako bi dočekali šansu. Pokazalo se kako je na kraju ipak ona najvjerojatnija kombinacija bila i točna - Fener je pobijedio i tako prošao dalje.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

U prepunoj Abdi Ipekci dvorani u Istanbulu ugostili su Tau Ceramicu i furiozno započeli. Poveli su domaćini s visokih 40:17, ali je Tau u završnici poluvremena serijom 10:0 uspio smanjiti i na odmor se otišlo s prednosti Fenerbahcea 43:30. Domaćin je u drugom dijelu zahvaljujući nezaustavljivom Solomonu čuvao prednost, otišao i do plus 17 da bi Prigioni i Splitter vratili Tau Ceramicu u igru smanjivši na minus devet. U posljednjih pet minuta Asik, Solomon i White rade novu seriju i odvode Fenerbahce do 67:50 čime se i rješava pitanje pobjednika. Turci su na kraju slavili 75:59.

Najbolji u domaćim redovima bili su Willie Solomon s 28 poena (8/11) te po četiri skoka, asista i ukradene lopte te James White s 11 poena (4/6). Kod gostiju tek je Tiago Splitter s 21 poenom (9/11) i sedam skokova bio je na visini zadatka. Zoran Planinić za 22 minute ubacio je tek dva poena (1/6) uz tri skoka i četiri asistencije.

Arisova pobjeda protiv Lietuvos Rytasa na kraju nije ništa značila. Solunjani su slavili 83:74, no unatoč tome ostali posljednji u skupini obzirom da uje Lietuvos u prvom susretu slavio s većom prednosti. Izjednačen dvoboj u Solunu riješen je početkom drugog dijela kada su se Grci odvojili i Lietuvos se više nije uspio vratiti u utakmicu.

Najbolji kod Arisa bili su Jeremiah Massey s 28 poena (11/22), 12 skokova i četiri osvojene lopte te Darius Washington s 18 poena (4/8). U redovima Lietuvosa istaknuli su se Kenan Bajramović s 14 poena (6/16) i deset skokova te Jackson Vroman s 13 poena (5/8) i pet skokova.

Euroliga, skupina E, šesto kolo:
Fenerbahce Ülker - Tau Ceramica 75:59, Aris - Lietuvos Rytas 83:74.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!