Rukomet

Pobjeda za Jelenu

Goran Markuš • četvrtak, 20.03.2008.

Izabranice Josipa Šojata slavile su u humanitarnoj utakmici protiv reprezentacije Angole održanoj u slovenskoj Dobovi. U susretu čiji sav prihod odlazi unesrećenoj Jeleni Šišić naše su reprezentativke pokazale karakter držeći sve konce u svojim rukama, saznajemo sa službenih stranica HRS-a…

Na tribinama se okupilo gotovo 1000 ljudi željnih da pomognu bivšoj igračici Zagreba i sutkinji, Jeleni Šišić. Naime, Jeleni je prošle godine nakon prometne nesreće teško oštećena kralježnica. Neoprezna vožnja i udarac s leđa rezultirao je dvjema operacijama nakon kojih je Šišić ostala prikovana za invalidska kolica.

U sasvim solidnoj utakmici naše reprezentativke nisu dopuštale nikakva iznenađenja i sigurnom igrom su stigle do još jedne, moralno vrlo bitne pobjede. Nažalost, niti ovakva prijateljska utakmica nije prošla bez ozljeda: "Andreja Penezić je ozlijedila zglob, ali se nadamo da nije riječ o ozbiljnijoj ozljedi. Izbornik Šojat je odmarao Svitlanu Pasičnik koja nije ulazila u igri", izvijestio je direktor reprezentacije, Ratko Balenović.

Nakon susreta reprezentacija se vratili na pripreme u Delnice, no već u petak ih očekuje put u Makedoniju: "U četvrtak imamo dva treninga nakon kojih u petak putujemo u Makedoniju gdje ćemo odigrati dvije utakmice protiv domaćina", kaže Balenović. Sljedeću srijedu, 26. travnja naše će se reprezentativke uputiti u Rumunjsku gdje ih očekuje prvi susret Olimpijskih kvalifikacija protiv Poljske.

Pripremna utakmica za Olimpijske kvalifikacije, 19.03.2008.:
Hrvatska – Angola 30:24 (14:8)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!