Tenis

Dodig: "Svi su me odlično prihvatili"

Tanja Vučić • četvrtak, 20.03.2008.

Uz Marina Čilića, Hrvatski teniski savez dobio je još jednu tenisku nadu. Riječ je o Ivanu Dodigu, 23-godišnjaku rođenom u Međugorju koji se u veljači ove godine vratio pod okrilje HTS-a. O razlozima prelaska u hrvatsku reprezentaciju i planovima za budućnost, razgovarali smo s Ivanom Dodigom...

Ivane, nakon nekoliko godina nastupa pod BiH zastavom, nedavno si prešao u Hrvatski teniski savez.

"Lijepo se osjećam i drago mi je što sam u društvu najboljih hrvatskih tenisača. Prelazak u Hrvatsku će mi puno više pomoći u karijeri nego kad sam bio u Bosni i Hercegovini. Iako sam u BiH bio prvi igrač dugo godina, već sada u Hrvatskoj stvari idu nabolje i svi su me igrači prihvatili i mislim da će biti puno bolje."

Kakve su reakcije bile iz Teniskog saveza BiH, s obzirom da im je otišao najbolji igrač?

"Reakcija ima svakakvih, i dobrih i loših. Tenis je individualan sport, ali u kojem ljudi iz Saveza mogu puno pomoći. U ovom slučaju, ruku na srce, Savez nije puno pomogao i tako da mislim da ja trebam gledati svoje ciljeve, s obzirom da nisam puno dobio od Saveza."

Kakve su reakcije izbornika i hrvatskih tenisača?

"Izbornika Prpića poznajem jako dobro i bio je u Međugorju na turniru. Od hrvatskih tenisača bio sam s Ančićem na turniru u Marseilleu i stvarno mi je puno pomogao savjetima; Ljubičić je također dobar momak kao i svi ostali. Svi su me odlično prihvatili."

Je li realno očekivati uskoro pozivnicu za Davis Cup reprezentaciju Hrvatske?

"Budući da sam nastupao na reprezentaciju BiH, nemam pravo nastupa do 2009. godine. Ljubičić je najavio da neće više igrati, ali ostaje tu još dobrih igrača i na meni je da treniram, igram i vidjet ćemo što će biti."

Slika 1 od 2.
Foto: Tanja Vučić

Usporedno s prelaskom u Hrvatsku, bljesnuo si na ATP turniru u francuskom Marseilleu.

"To se tako poklopilo i stvarno mi je drago što je sve tako završilo. Imao sam nesreću što sam naletio na Novaka Đokovića, ali to iskustvo će mi sigurno pomoći."

Trenutno si 298. igrač na Touru. Kakvi su planovi u ovoj sezoni?

"Moj cilj je ove godine biti među 150 igrača na svijetu. Teško će biti, jer tenis danas svatko igra i treba malo sreće, ali mislim da ću ispuniti svoj cilj."

Na Zagreb Indorsu nisi uspio proći kvalifkacije.

"Tako je ispalo. Malo nesreće u posljednjem meču kvalifikacija, jer je bila prevelika želja da se pokažem pred domaćom publikom da vrijedim."

Ivan je najavio i ovogodišnji turnir u Međugorju?

Ove godine smo dobili challanger i to je najjači turnir u BiH. Možemo očekivati i neke igrače koji su među 100 u svijetu i možemo očekivati jak i kvalitetan turnir."

Marin Čilić?

"Za Marina samo riječi hvale. Odličan momak, odličan igrač i zaslužio je svojim igrama visoko mjesto na ljestvici. Može još puno bolje i nadam se da će ostvariti još puno kvalitetnih rezultata."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!