Nogomet

Rangers se sramoti u Kupu

Maja Giljanović • četvrtak, 20.03.2008.

Navijači trenutačnog lidera škotskog Premierhipa Rangersa zacijelo su se grohotom smijali eliminaciji mrskog im Celtica večer ranije samo da bi im Partick na njihovom Ibroxu umalo zaledio krv u žilama...

Thistle je, naime, u četvrtfinalu FA Kupa junačkom borbom šokirao friške osvajače Liga-kupa (2:2 pa na penale protiv Dundee Uniteda) i odluku o posljednjem polufinalistu odgodio do novih 90. minuta na Firhillu na drugoj strani grada.

Šestoplasirana momčad druge lige je čvrstom obranom otupila napade Gersa u prvih pola sata i mic-po-mic stala sama stvarati probleme samouvjerenom domaćinu. U nastavku ih je još pomazila i sreća kad je udarac Naismitha završio na stativi, a potom su vodstvo preuzeli u 67. minuti preko Damona Graya.

Ono je, međutim, bilo kratko daha jer 31 put osvajaču Kupa (posljednji, pak, put 2003.) izjednačenje nakon 90 sekundi donosi Kris Boyd. Škotski reprezentativac inače igra u vrhunskoj formi: upravo je 24-godišnjak prošle nedjelje dvaput hvatao prednost Dundeeja i zabio pokala vrijedan jedanaesterac pa će Slaven Bilić i stručni stožer 186 centimetara visokog strijelca zasigurno imati na umu prilikom slaganja taktike za 26. i prijateljsko gostovanje na Hampdenu.

36.724 navijača do konca je, pak, susreta nosilo Smithovu ekipu ka još jednom golu, ali je vratar Tuffey skinuo sve ponajprije Novov pokušaj u 77. minuti.

Plasman među posljednje četiri momčadi otprije su izborili također drugoligaši Queen of the South i St Johnstone te Aberdeen koji je u utorak obrukao branitelja naslova prvaka i pobjednika Kupa na njihovom Celtic Parku.

Škotski FA Kup, četvrtfinale:
Rangers - Partick Thistle(2) 1:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!