Nogomet

Aussie se ne predaje

Goran Damjanić • četvrtak, 20.03.2008.

Igrač Liverpoola i australske reprezentacije Harry Kewell pokazao je kako ima jak karakter, te usprkos tome što trener na njegove usluge više ne namjerava računati, izjavio je kako se ne misli predati, te kako će svojim igrama zaslužiti novi ugovor…

Posljednju utakmicu za Redse Kewell je odigrao prije više od mjesec dana u senzacionalnom ispadanju Liverpoola iz FA kupa od drugoligaša Barnsleya. U nedjeljnom dvoboju protiv Manchestera također neće ubilježiti nastup, jer je od kluba dobio dozvolu da slobodno ode na pripreme s reprezentacijom Australije, koju čeka kvalifikacijska utakmica za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Kine.

"Imam važeći ugovor do kraja ove sezone i borit ću se da mi klub ponudi novi. Zbog svog australskog duha se nikada ne predajem, pa neću ni sada. Neću se predati do zadnjeg trenutka. Ipak, najvažnije od svega je da uživam u nogometu", izjavio je popularni Aussie za Liverpool Daily Post.

Kewell je u nekoliko navrata izjavio da ako bi ikada morao napustiti Liverpool, da bi želio igrati u klubu koji ima europske ambicije. Stoga ga brojni stručnjaci guraju u Celtic, koji bi mu sasvim sigurno odgovarao. No Kewell kaže kako mu je to prva informacija o tome: "Prvi puta čujem za to, a tijekom svoje karijere čuo sam zaista mnoge stvari. Postoji mnogo fantastičnih klubova, no za moj cilj trenutno su na prvom mjestu iduća subota i nakon toga Kina".

Kewell je prije pet sezona stigao u Liverpool kao veliko pojačanje iz velikog rivala Leeds Uniteda, nakon što je ondje proveo osam godina. Hrvatskoj je javnosti poznat najviše kao australski krvnik iz Stuttgarta, koji je svojim pogotkom za 2:2 zaustavio Cicine vatrene pred vratima drugog kruga na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj prije dvije godine.

Igrač sjajne tehnike i brzine, ali i fenomenalnog udarca iz daljine nije imao previše sreće sa ozljedama, koje su usprkos osvajanju Lige prvaka prije tri sezone, najviše obilježile njegovu karijeru. Hoće li pronaći zajednički jezik s trenerom Benitezom koji ga je već praktički otpisao ili će svoju sreću pronaći u nekom drugom klubu, vidjet ćemo sasvim sigurno vrlo brzo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!