Nogomet

Mujanović i Smrekar drže Rijeku

Zoran Zdelar • četvrtak, 20.03.2008.

Pobjeda Varteksa nad Hajdukom od 4:0 prvorazredna je senzacija. Posebno su se pritom istaknuli vratar Mađarić i napadači Mujanović i Smrekar. Bio je to možda i vrhunac Varteksa koji je sjajno krenuo ovog proljeća, a pritom su i uvelike pomogli Rijeci da i dalje sanja o nastupu u Europi iduće sezone...

Slika 1 od 2.

Vratar

Danijel Mađarić (Varteks) – Prvenstvena sezona koja je označena dosadnom, ponudila nam je već dosad nekoliko velikih iznenađenja. Pobjeda Varteksa nad Hajdukom definitivno spada među navedene, a osim napadača, najzaslužniji za tako uvjerljivo slavlje je i vratar Danijel Mađarić, koji je u više navrata odličnim reakcijama spašavao svoju momčad. Obrana

Ante Kulušić (Rijeka) - Šibenski branič odigrao je još jednu odličnu utakmicu ovog proljeća. Brz, točan i pravovremen, nije dopuštao riječkim napadačima da ugroze domaća vrata. Njegov doprinos posebno je bio značajan u drugom poluvremenu kada je Šibenik s igračem manjem i bez ozlijeđenog Raiča goste s Kantride držao daleko od kaznenog prostora, a samim time i pravih prilika. Kulušić je svakako najčvršća karika posljednjeg reda Šibenčana.

Safet Nadarević (Zagreb) – Moglo bi se vrlo lako dogoditi da Dinamo ovog ljeta ponovno posegne za pokojim igračem Zagreba, a ovog puta bi se među njima mogao naći i Nadarević, koji je igrao sjajno upravo protiv Modrih ove srijede. Dinamovi napadači teško su pronalazili način kako zaobići najčvršću kariku u Zagrebovoj obrani.

Ivo Smoje (Osijek) – Osim što je Smoje uspio postignuti pogodak i time vratiti svoju momčad u život, odigrao je odlično i u obrani. Pozicija na kojoj se on nalazio bila je praktički neprolazna i može Lončarević biti iznimno zadovoljan njegovim nastupom.

Veza

Mensur Mujdža (Zagreb) – Bio je Mujdža po mnogima prvo ime utakmice u Kranjčevićevoj. Bio je izuzetno opasan na desnom boku, Carlos i ostatak obrane teško su pronalazili rješenje za njega. Mogao je biti heroj utakmice, ali je lopta umjesto mreže pogodila gredu, dok suigrači nisu znali iskoristiti na pravi način njegova proigravanja.

Marin Tomasov (Zadar) – Sjajni mladi veznjak Zadra još jednom je potvrdio svoju kvalitetu i vrlo lako bi se moglo dogoditi da iduće sezone napusti Stanove zbog velikog interesa Dinama i Hajduka. U Čakovcu je doveo Zadar u vodstvo, a zatim je i asistirao Terkešu za pogodak.

Milan Pavličić (Osijek) – Gotovo redovito je Pavličić među boljim igračima Osijeka na terenu, a ove srijede je svojoj momčadi donio pobjedu nakon što je "prisilio" Radasa na postizanje autogola pri rezultatu 1:1. Svojom igrom, ali i udarcima bio je konstanta prijetnja po vinkovačka vrata.

Kristijan Čaval (Slaven Belupo) – Klub iz Koprivnice nije slavio na gostovanju u Zaprešiću, ali je Čaval unatoč tome ostavio vrlo dobar dojam svojim prodorima po lijevom boku i proigravanjima igrača. Bio je nedvojbeno prvo ime utakmice i umalo prevaga zbog koje se Slaven Belupo nije vraćao kući s dva boda više.

Napad

Goran Mujanović (Varteks) – Kao što smo već spomenuli, način na koji je Hajduk srušen u Varaždinu je veliko iznenađenje za mnoge, a pritom je odlično odigrao Mujanović koji je s dva pogotka dokrajčio nade Splićana u eventualni preokret rezultata.

Želimir Terkeš (Zadar) – Zadrov napadač dostigao je Kalinića na vrhu ljestvice strijelaca. Dok ja Hajdukov strijelac bio neuspješan u Varaždinu, Terkeš je s dva pogotka srušio Međimurje u Čakovcu i tako najavio otvorenu borbu za titulu najboljeg napadača ove sezone.

Matija Smrekar (Varteks) – Mladi nogometaš Varteksa teško da je mogao odabrati bolji trenutak za svoje prve golove ove sezone. S dva gola Hajduku zapalio je gledatelje na varaždinskom stadionu, a imao je osim toga i još nekoliko vrlo lijepih prilika, no do trećeg pogotka ipak nije uspio doći.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!