Nogomet

Bilić ostaje!

Bernard Jurišić • petak, 21.03.2008.

Lijepu uskršnju čestitku navijači hrvatske nogometne reprezentacije dobili su danas na Veliki petak. Izbornik Slaven Bilić konačno je presjekao sve priče i nagađanja i objavio da će za kormilom hrvatske momčadi ostati i u kvalifikacijskom ciklusu za Svjetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi...

Slaven Bilić i nakon Europskog prvenstva u Austriji i Švicarskoj ostat će za kormilom hrvatske nogometne reprezentacije! Najvažnija je to informacija s današnjeg okupljanja u prostorijama Hrvatskog nogometnog saveza, organiziranog glede potpisivanja sponzorskog ugovora između HNS-a i Adris Grupe.

"S HNS-om nemam namjeru pregovarati, posebno ne o novcu. Dajte mi bianco ček i potpisat ću ga odmah. Sve što želim je poštovanje prema meni i mom stožeru, a novac nikad nije bio primaran u odluci hoću li ostati ili prihvatiti ponudu iz nekog europskog kluba."

Bilića je zasmetalo ponašanje predsjednika HNS-a Vlatka Markovića, koji mu je poručio kako "treba reći svoju cijenu jer on prodaje robu". "Ja ne prodajem nikakvu robu i ne prihvaćam da me se tako gleda. Ovo je hrvatska reprezentacija i hrvatska svetinja, a ne HNS-ova ili moja 'roba'".

Slika 1 od 1.
Foto: Ante Pažanin

Navijači su konačno dočekali riječi koje su čekali već nekoliko mjeseci. "Ponuda HSV-a bila je jako ozbiljna, kao i ponuda nekih drugih klubova. Imponira mi što zanimanje takvih velikana i nikad nisam krio da jednog dana želim voditi neki klub. No, to vrijeme još nije došlo. Uživam raditi u hrvatskoj reprezentaciji i želim tu ostati i sljedeće dvije godine."

"Operacija Glasgow" tako je dobila lijepu uvertiru, a hrvatska reprezentacija napokon se može u miru posvetiti pripremama za još jedno veliko ljeto. "Škoti ne znaju za prijateljske utakmice i uvijek su napaljeni, posebno na velike protivnike. U njihovim smo očima heroji jer smo pobijedili Engleze na Wembleyu, a njihova eventualna pobjeda protiv nas omogućila bi im novo 'trljanje soli na ranu' njihovim susjedima. Čeka nas veliki ispit i utakmica pod pravim natjecateljskim nabojem."

Hrvatska družina u Glasgow putuje u nedjelju na Uskrs, a ozljedom Ivana Rakitića naša je momčad ostala s 18 igrača, taman za zapisnik. Valjda se neće još netko ozlijediti do prvog zvižduka Norvežanina Terjea Haugea u srijedu u 21 sat po našem vremenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!