Nogomet

Vikend odluke za Apotekare

Petar Plevnik • petak, 21.03.2008.

Zbog uskršnjih blagdana Bundesligaši su s prvenstvenim obvezama počeli dan ranije, dok će kao i inače većina dvoboja biti igrana subotom. Najzanimljivije bi trebalo biti u Münchenu, gdje će Bayern protiv Apotekara tražiti iskupljenje za poraz u Cottbusu, dok novog prvog pratitelja Bavaraca, HSV, očekuje teško iskušenje u Wolfsburgu...

Iako Bayern u nastavku prvenstvu igra daleko od idealnog, čini se kako se pratnja unaprijed predala. Naime, i nakon iznenađujućeg poraza u Cottbusu prošle subote, Bayern i dalje ima ugodnih pet bodova prednosti u odnosu na sada drugoplasirani HSV.

Ako je suditi prema kup susretu s Wolfsburgom, poraz u Cottbusu nije ostavio prevelikog traga na momčad Ottmara Hitzfelda. Gosti iz Leverkusena na Allianz Arenu putuju u vrlo dobroj formi, ali sa užasnom statitstikom u međusobnim dvobojima. Naime, u posljednjih 13 gostovanja u Münchenu, Apotekari su samo jednom uspjeli ostati neporaženi. No, uspije li Bayer u Münchenu zaskočiti domaćina, stići će na samo tri boda od Bavaraca i postati ravnopravan sudionik u utrci za naslov. U redovima Bayerna neće biti ozlijeđenog Sagnola i kartoniranog Lella, dok gosti stižu u najjačem sastavu.

Zahvaljujući dobrim igrama i novom kiksu Werdera, nakon dugo vremna ulogu prvog pratitelja Bayerna preuzeo je HSV. Momčad Ivice Olića neće imati nimalo lak zadatak očuvati taj status, budući da ih očekuje gostovanje kod zahuktalog Wolfsburga. Unatoč glasnim najavama, momčad Felixa Magatha potpuno je podbacila u Münchenu. Ipak Vukovi su pokazali kako imaju recept za Hamburgere, izbacivši klub sa sjevera u 1/4 finalu Kupa.

Jedno od većih razočaranja proljetnog dijela prvenstva svakako je Werder. Momčad koju su mnogi s razlogom držali kao glavnog Bayernovog konkurenta u utrci za naslov subotnjim je domaćim porazom od Wolfsburga stigla na -7. Priliku za rehabilitaciju bremenski će sastav imati na gostovanju u Bielefeldu, na kojem se u sastav vraća Thorsten Frings, dok će za momčad konkurirati i Ivan Klasnić. No, domaćoj Arminiji gori pod nogama i unatoč bodu u Hannoveru nakon dugo vremena pala je u zonu ispadanja, stoga Andre Mijatović i društvo nemaju previše izbora.

Zanimljivo će biti i u drugom nedjeljnom susretu, u kojem će u Berlinu snage odmjeriti Hertha i Schalke. Domaćini, koji već šest susreta ne znaju za poraz, zbog ozljede neće moći računati na prvog strijelca Marka Pantelića, dok su u redovima Schalkea stvari daleko od idealnih. Na sve priče o smjeni Mirka Slomke nadovezala se i ozljeda Ivana Rakitića, a osim hrvatskog reprezentativca, ozlijeđeni su Krstajić i Varela.

A u prvoligaškom podrumu već je duže vrijeme Nürnberg, koji će novu prigodu za bijeg u mirnije vode tražiti protiv gostiju iz Bochuma, baš kao i "fenjeraš" Duisburg, kojem u goste stiže Hannover, a po prvi puta ove sezone od prve minute u sastavu Zebri najavljuje se Bojan Vručina.

Nakon što je u utorak prolazom u finale Kupa po svemu sudeći osigurala nastup u Europi i spasila sezonu, Borussia će u Dortmundu s puno manje tereta protiv Karlsruhea tražiti put prema zlatnoj sredini, dok će sve bolji Stuttgart na svom Gottlieb Daimleru protiv Hanse iz Rostocka tražiti svoju petu pobjedu u šest susreta, kojom bi Švabe stgle korak bliže europskim kupovima.

Bundesliga, 25. kolo:

Četvrtak
Eintracht - Energie 2:1

Subota
Bayern - Bayer
Wolfsburg - HSV
Nürnberg - Bochum
Dusiburg - Hannover
Borussia - Karlsruhe
Stuttgart - Hansa

Nedjelja
Hertha - Schalke
Arminia - Weder

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!