Nogomet

Varteks se čeka sa strahom

Zoran Zdelar, Ivana Strahija • subota, 22.03.2008.

Ono što nisu učinili nogometaši Dinama i Hajduka, učinili su Varteksovci. Trener Rijeke Zlatko Dalić otvoreno je priznao kako se današnja utakmica na Kantridi u njegovoj momčadi očekuje s dozom straha nakon niza neuspješnih rezultata i samo zahvaljujući također lošem Hajduku i Slaven Belupu još su uvijek u igri za drugo mjesto...

Rijeka od nastavka prvenstva definitivno ne živi u idili, kao što je to bio slučaj tijekom jeseni kada su se nizali sjajni rezultati. Ovog proljeća se još uvijek traži prva pobjeda, a po prvi puta se na Kantridi ove sezone jedna utakmica iščekuje čak pomalo i u strahu. Momčad koja je jedina ove sezone uz bremenski Werder uspjela dva puta svladati aktualnog hrvatskog prvaka nije idealan protivnik za prekidanje crnog niza.

Igrači su i međusobno otvoreno razgovarali nakon jednog od treninga o problemima u igri, ne bi li i na taj način nešto riješili, a koliko su bili uspješni znat ćemo nešto prije 19 sati. Poznato je pravilo da se ne mijenja momčad koja pobjeđuje, a kako to nije slučaj s Rijekom, Dalić nije znao reći u petak koji sastav će izvesti na teren. "Svi igrači su svjesni da sam ja taj koji odlučuje tko će igrati, a tko sjediti na klupi i s obzirom da su predobro plaćeni, moraju se odgovorno ponašati. Svi naši problemi moraju ostati unutar svlačionice, koja nam je drugi dom. U momčad se očito uvukao strah", rekao je Dalić.

Lista ozlijeđenih i dalje je ista, pa se tako zbog ozljeda nastupu protiv Varteksa ne mogu nadati Andre Luiz, Baković, Bertoša i Jakirović. Svjesni su na Kantridi da ih jedna utakmica može u potpunosti oraspoložiti i otvoriti im niz dobrih rezultata, pa se mnogi nadaju kako je taj trenutak upravo ove subote.

Varaždinci su nakon pobjede nad Hajdukom prepuni emocija, 4:0 protiv legende hrvatskog nogometa im daje to pravo. No, upravo je to ono čega se trener Dražen Besek najviše boji, da u utakmicu s Rijekom njegovi momci ne uđu olako, poneseni velikom pobjedom.

"Emocije su nam trenutno neprijatelj, i utakmica u Rijeci nam u stvari dolazi u nezgodno vrijeme. Mnogo bi mi lakše bilo da u Rijeku idemo tek za sedam dana, do kad bi se strasti već smirile. Želim da Varteks u utakmicu uđe hladne glave, smireno i odlučno, baš kao i protiv Hajduka te Dinama."

Hladne je glave ponajprije Besek, koji kao da takvim ponašanjem želi dati primjer svojim igračima: "U Rijeci će pritisak biti velik, jer premda je domaćin u dobroj poziciji što se tiče prvenstvene ljestvice, u proljeće su ubilježili nekoliko loših rezultata, pa će svakako tražiti pobjedu."

Varaždinci u Rijeku odlaze odigrati dobro, a bod ili tri uvelike bi ih odmaknuo od pretposljednje pozicije ljestvice, koju Varteks svakako želi izbjeći. Trener Besek nema običaj otkrivati sastav prije susreta, no u više je navrata pokazao da nema naviku mijenjati nešto što savršeno funkcionira.

U dva odigrana susreta ove sezone Rijeka je slavila na gostovanju s 2:1, dok je utakmica na Kantridi završena rezultatom 1:1. U prethodnim sezonama Rijeka je na domaćem terenu protiv Varteksa slavila 15 puta, sedam je utakmica završilo bez pobjednika, dok su Varaždinci slavili tek jednom! Statistika je tako uvelike na strani Rijeke.

T-Com 1. HNL, 25. kolo: Rijeka - Varteks 17.00h

Rijeka: Žilić, Vučko, Čagalj, Budicin, Marčić, Šafarić, Štrok, Jertec, Bule, Sharbini, Škoro.

Varteks: Mađarić, Lučić, Prahić, Šimek, Melnjak, Brezovec, Golik, Papa, Mumlek, Mujanović, Smrekar

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolHNLRijeka
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!