Nogomet

Efikasno, ali za koga?

Tomislav Globan • nedjelja, 23.03.2008.

Kolo uz rekordnu efikasnost, ali i rekordno mali broj gledatelja na tribinama hrvatskih stadiona, dodatno je zakompliciralo borbu za drugo mjesto. Novi kiks Rijeke na svom travnjaku jedva su dočekali Hajduk i Slaven Belupo te uvjerljivim domaćim pobjedama spustili Rijeku na najniže grane od početka ove sezone...

Dinamo - Šibenik 5:1

Šibenik je u Maksimiru najradije viđen gost. Narančasti sa Šubićevca u istočnom dijelu Zagreba gostovali su 16 puta do sada i izgubili baš svaki put, a pritom su u čak 10 navrata kući ispraćeni s tri ili više pogodaka u mreži. Iznimka nije bio ni subotnji dvoboj prvog i desetog kluba s prvenstvene ljestvice. U utakmici Davida i Golijata, Golijat se poigrao s Davidom i s lakih pet komada približio se tituli na samo šest bodova. Dinamovci će sljedećeg vikenda i teoretski osigurati naslov prvaka ukoliko svladaju Varteks u Varaždinu, Hajduk i Rijeka ne pobijede u Čakovcu, odnosno Zaprešiću, a Slaven Belupo izgubi u Osijeku.

Hajduk - Inter 7:2

Hajduk je isprao gorčinu teškog poraza pod tjednom u Varaždinu domaćom sedmicom protiv Intera. Pravi je raritet da jedna momčad u istoj sezoni dvaput primi sedam pogodaka protiv istog protivnika, a upravo se to dogodilo Žutima iz Zaprešića. Za razliku od utakmice u srpnju, Inter je ovog puta postigao pogodak više, no strijelac svih triju pogodaka isti je čovjek - Davor Kukec. Splićani su tako vratili drugo mjesto i sljedeće subote putuju u već prežaljeno Međimurje gdje su ljetos izvlačili bod u posljednjim sekundama.

Rijeka - Varteks 2:2

Riječka kriza se nastavlja. Šesto kolo zaredom momčad Zlatka Dalića nije pobijedila, a kao posljedica uslijedio je i pad na četvrto mjesto što je najlošiji plasman Rijeke od početka ove sezone. Bijeli su u posljednjih osam utakmica na Kantridi čak sedam puta morali stizati prednost gosta, što se pokazuje sve težim zadatkom. Ipak, Riječanima valja odati priznanje jer su ponovno, baš kao i protiv Dinama, stigli zaostatak od dva pogotka u posljednjih deset minuta. Bile su to dvije vrlo slične utakmice jer je i Varteks na kraju mogao kući pjevajući, no ono što su prije tri tjedna pogodili Mikić i Vukojević, Josip Brezovec - nije.

Slaven Belupo - Međimurje 4:0

Travnjak koprivničkog Gradskog stadiona ponovno je doživio "havariju". U tek nešto boljim uvjetima od onih zbog kojih je jesenas odgođena Kup utakmica Slavena i Dinama, Koprivničani su došli do tri boda koja su zaračunali tjednima unaprijed. Međimurje je svladano s naizgled lakih 4:0, no konačan rezultat ne otkriva pravu sliku o težini ova tri boda. Naime, još u 75. minuti semafor je pokazivao rezultat - 0:0. Čakovčani su ipak potonuli u posljednjih četvrt sata te osmi put uzastopno napustili teren pognute glave. Od Druge lige dijeli ih još samo matematika.

Zadar - Osijek 1:1

Na razini lige, utakmicu od najmanjeg značaja u 25. kolu odigrali su Zadar i Osijek. Ovi se klubovi već tjednima bodovno prate u stopu pa je nekako najlogičnije bilo da ostanu "priljepljeni" i nakon svog međusobnog ogleda. Oba su sastava prebrinula svoje brige oko ostanka u elitnom razredu pa će do kraja prvenstva igrati za prestiž, iako im čak ni potencijalne europske pozicije nisu nedostižne. Četvrto mjesto moglo bi voditi u Intertoto kup, a Zadranima i Osječanima ono danas bježi samo šest bodova.

Cibalia - Zagreb 2:2

Nakon što su u siječnju ostali bez najboljeg igrača i strijelca Krunoslava Lovreka, Zagrebašima su mnogi predviđali crne dane i grčevitu borbu za izbjegavanje pretposljednjeg mjesta. Danas, sedam proljetnih kola kasnije, momčad Ćire Blaževića jedina je ekipa u 1. HNL koja u 2008. još uvijek ne zna za poraz. Doduše, Zagrepčani još uvijek nisu u potpunosti napustili ugroženu zonu, no igre koje Pjesnici pružaju posljednjih tjedana daju im za pravo vjerovati da ne i zadugo.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!