Nogomet

Okupljanje u Glasgowu

Ante Pažanin • ponedjeljak, 24.03.2008.

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju u srijedu očekuje dvoboj sa Škotskom u Glasgowu na slavnom Hampden Parku. Naši igrači i stručni stožer polako se okupljaju u glavnom gradu Škotske, a prvu konferenciju za novinare održao je i izbornik Slaven Bilić...

Članovi stručnog stožera na čelu s izbornikom Bilićem sletjeli su jučer u poslijepodnevnim satima u prohladni Glasgow gdje ih je dočekao glavni tajnik Saveza Zorislav Srebrić. Od reprezentativaca među prvima su pristigli Stipe Pletikosa, Jerko Leko, Robert Kovač, Igor Budan i Danijel Pranjić, dok se dolazak ostalih igrača očekuje danas tijekom dana. Danas je na rasporedu trening na stadionu Dalziel Park u Motherwellu u 19 sati. Izbornik Bilić za ovaj je susret pozvao 19 igrača, ali u Glasgow dolazi njih 18, jer se Ivan Rakitić ozlijedio.

Izbornik Bilić danas je u hotelu Hilton održao i konferenciju za novinare skupa s Igorom Budanom i Stipom Pletikosom. Pressica je pobudila veliko zanimanje škotskih novinara što samo pokazuje koliko je naša reprezentacija cijenjena u svijetu.

O prvim dojmovima izbornik je rekao: "O ovoj utakmici pričamo već 15 dana. Svi pozvani, osim Rakitića, okupit će se danas u hotelu. Pletikosa je imao proteklih dana temperaturu pa smo zato preventivno pozvali i Skendera. Tijekom dana ćemo malo pogledati grad, da se maknemo iz ležećeg položaja, onda slijedi omor i trening u 19 sati. Sutra je isti raspored, nadam se da ćemo oko 11 obići čuveni muzej nogometa, a sutrašnji trening ćemo imati na Hampden Parku."

Slika 1 od 1.
Foto: Sandro Donda

Bilić je obasnio zašto su se svi okupili u Glasgowu, a ne kao inače u Zagrebu: "Obzirom da imamo tri dana na raspolaganju, smatrali smo da nije potrebno trošiti jedan dan na putovanje prvo u Hrvatsku pa opet prema ovdje. Ovo je najbolja opcija, primjenjivat ćemo je i dalje, jer nam je raspored treniranja identičan kao u primjerice Čatežu. Zahvaljujemo se domaćinima na uvjetima, ovdje nam je ugodno, imat ćemo dva treninga kao i uvijek dosad."

Povratnik u najbolju vrstu i udarna igla talijanske Parme Igor Budan bio je vrlo kratak: "Drago mi je što sam se vratio. Dugo sam se mučio s ozljedom, ali sada sam jako dobro. Nije bio problem ozdraviti koliko vratiti se u optimalnu formu. Ovaj poziv mi je i dodatna motivacija i potpuno sam spreman za ovu utakmicu, ali i za Euro!"

Novinare je najviše zanimalo u kakvom je zdravstvenom stanju naša 'jedinica' Stipe Pletikosa: "Zdravstveno stanje je sada dobro. Mučila me viroza, želudac, grlo, glava, imao sam temperaturu 37,2. Po dolasku u hotel primio sam infuziju i sada sam bolje i vjerujem da ću biti fit. Što se tiče utakmice, što reći? Igrao sam već protiv Škotske prije šest, sedam godina, bilo je 0:0. Pamtim veliki pritisak, fantastičnu atmosferu, sjajan teren i dojmljivo pjevanje himne domaćih navijača."

Takav ugođaj sigurno ćemo vidjeti i u srijedu. Uvijek je poseban gušt igrati na Hampden Parku u prekrasnoj atmosferi škotskih navijača i vjerujemo da to našim igračima može biti samo poticaj više. Nakon poraza od Nizozemske počele su velike analize i razgovori, kao i govorkanja o tome da neki igrači nisu za reprezentativni dres. Na našim igračima je da dobrom predstavom u srijedu zaustave sva ta govorkanja i da one koji u njih sumnjaju natjeraju da se zamisle.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!