Tenis

Čilić lako do drugog kola

Branimir Korać • srijeda, 26.03.2008.

Marin Čilić uspješno je prošao prvu prepreku na ATP turniru iz Masters serije u Miamiju. Belgijac Kristof Vliegen nije imao nikakve šanse, Marin je dominirao u oba seta i na kraju s lakoćom prošao u naredno kolo gdje ga čeka Paul-Henri Mathieu...

Marin je odlično startao u Miamiju. Protiv Belgijca Vliegena očekivali smo pobjedu i tako je na kraju i bilo. Vliegen nije mogao parirati Marinu koji je gotovo na svakom servisu protivnika prijetio dok je s druge strane mahom s lakoćom uzimao svoje servise.

Čilić je počeo žestoko. Već u prvom servis gemu Vliegena došao je do dvije break lopte, no Vliegen se uspio spasiti, ali u sljedećem servis gemu Marin je napokon napravio break. U tom gemu Čilić je nanizao čak četiri neiskorištene prilike za oduzimanje servisa, ali petu je uspio iskoristiti i povesti s 3:1. Do kraja seta više nije bilo opasnosti ni po Čilića ni Vliegena na servisu, Marin je zadržao prednost i sa 6:3 uzeo prvi set.

Slika 1 od 1.
Foto: Dražen Patarčić

U drugom setu Vliegen je krenuo agresivnije i kod 1:0 odmah došao do 15:40 koje nije uspio iskoristiti. Čilić to kažnjava, poravnava na 1:1 i odmah u sljedećem gemu radi break iskoristivši treću break loptu za 2:1. Kod 3:2 Vliegen je imao 30:40 koje Marin spašava da bi kod 4:2 Marin završio meč. Došao je naš tenisač do 15:40, prvu break loptu Vliegen je izvukao, ali drugu ne i Marin ima 5:2 uz dvostruki break. Bila je to prevelika prednost i Belgijac je vrlo brzo potpisao konačnu kapitulaciju.

Sat i 13 minuta bilo je dovoljno Čiliću da ubilježi prolaz u drugo kolo. Uz 63 posto prvog servisa Marin je pogodio šest aseva uz dvije dvostruke servis pogreške, imao je čak 12 break lopti uz tri iskorištene dok je Vliegen sve tri propustio iskoristiti.

U drugom kolu Marina čeka vrlo težak protivnik, 16. igrač svijeta Paul-Henri Mathieu. Bit će to prvi dvoboj Čilića i Mathieua. Francuz je ove sezone igrao dosta promjenjivo, a od rezultata ističu mu se polufinale Marseillea gdje je poražen od Andyja Murraya te osmina finala Australian Opena gdje ga je svladao Rafael Nadal.

Masters Series Miami, prvo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska) - Kristof Vliegen (Belgija) 6:3, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!