Nogomet

Gordonu za pogodak kriva lopta

Marin Vuković • četvrtak, 27.03.2008.

Sjajnim udarcem Nike Kranjčara hrvatska je u desetoj minuti utakmice na Hampdenu načela protivničku mrežu, a škotski vratar Craig Gordon mogao je samo pogledom ispratiti neugodnu putanju lopte. U izjavi nakon utakmice kao glavnog krivca za vodeći pogodak Hrvatske Škot je naveo upravo - loptu.

Mladi vratar Sunderlanda i škotske reprezentacije, koji bi uskoro mogao postati i najskuplji vratar u povijesti Premier lige, malo je toga mogao učiniti nakon sjajnog udarca Nike Kranjčara. Bespomoćno je ispratio loptu u mrežu, ali se nakon utakmice okomio na proizvođača ovog najpopularnijeg sportskog rekvizita. "Te je lopte bilo posvuda", rekao je Gordon. "U prvi mah činilo se kao da lopta ide u gornji desni kut, ali se potom ispravila i odsjela po sredini gola."

"Svi ti proizvođači lopti kao da se natječu kako bi nama vratarima što više otežali posao. Ovo je bila nova lopta Diadore i nadam se da se s njom više neću susresti", dodao je, odlučivši kritizirati službenog proizvođača opreme za škotsku reprezentaciju.

"Lopte ne dizajniraju vratari i ovo je bio pravi primjer što se može dogoditi kada ih igrač tako udari. To nam otežava posao, ali ne predbacujem si ništa i prihvaćam to kao dio ove igre. Koncentriram se na sljedeći udarac i mislim da sam nakon tog pogotka sasvim pristojno odradio utakmicu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!